Van’da ‘İntiharı Önleme İl Kurulu’ toplantısı…

Sağlık İl Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dt. Şebnem Kartal başkanlığında “İntiharı Önleme İl Kurulu” toplantısı yapıldı.

VAN 6.03.2019 23:00:37 0
Van’da ‘İntiharı Önleme İl Kurulu’ toplantısı…
Tarih: 01.01.0001 00:00

    İlimizde intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülmesi amacıyla Müdürlüğümüz koordinasyonunda yapılan toplantıya; Cumhuriyet Başsavcılığı, İl Emniyet Müdürlüğü, Y.Y.Ü Rektörlüğü, SBÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi,  Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Özel Lokman Hekim Hayat Hastanesi, KADEM,  İl Jandarma Komutanlığı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, İl Müftülüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Van Büyük Şehir Belediye Başkanlığı gibi paydaş kurumların katılımı ile İntiharı Önleme İl Kurulu toplantısı Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

        Toplantıda İntiharı Önleme İl Kurulu’nun toplanması ve ayrıca intiharı önleme çalışmalarının etkin bir şekilde yürütülebilmesi amacıyla ’Van İli İntiharı Önleme Yerel Eylem Planı’ hazırlanması ve Van İli intihar risk haritası oluşturması değerlendirilerek paydaş kurumlarla yapılması planlanan ve yapılabilecek çalışmalar değerlendirildi.

        Toplantıda Müdürlüğümüz Ruh Sağlığı Biriminde görevli Pisikolog Fadıl Berk tarafından intihar hakkında genel bilgiler ve ilimize ait  intihar verilerini içeren bir sunum yapıldı.

          Ayrıca Müdürlük tarafından hazırlanan “İntiharı Önleme İl Eylem Planı” görüş ve önerileri alınmak üzere kurul üyelerine sunulmuş ve 2019 yılı için yapılması planlanan çalışmalar görüşülerek toplantı sonlandırıldı.