Van`da imza sayısı 90 bini aştı

Van ve Erciş`te 8 gün önce açılan imza stantları kapandı. Stantlarda 70 bin imza toplanırken, bununla birlikte Van`da imza sayısı 90 bini aştı.

VAN 10.02.2013 16:59:21 0
Van`da imza sayısı 90 bini aştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Kamuda kılık-kıyafet özgürlüğü için Memur-Sen tarafından başlatılan 10 milyon imza kampanyası devam ediyor. Bu kapsamda Van merkez ve Erciş ilçesinde stant açan Memur-Sen Van şubesi, dün itibarıyla stantlarını kapattı. 8 gün boyunca açık kalan stantlarda yaklaşık olarak 70 bin imza toplandı. Bununla birlikte Van`da imza sayısı 90 bini aştı.

 

Konuyla ilgili İlke Haber Ajansı`na bilgi veren Bem-Bir-Sen Van Şube Başkanı Harun Altın, Van`da hedefleri olan 100 bin imzaya ramak kaldığını ifade etti.

 

"Stantlarda 70 bin imza toplandı"
Altın; 8 gün devam eden stantlarında yaklaşık 70 bin imza topladıklarını belirterek, "Bununla birlikte bu gün itibarıyla imza sayımız 90 bini aşmak üzeredir. Kış şartları bizleri biraz olumsuz etkiledi. Buna rağmen halkımız duyarlılık gösteriyor" dedi.

 

"Kampanyamız devam ediyor"
İmza Kampanyalarının 18 Şubat`a kadar devam edeceğini aktaran Harun Altın, Van`da bu süre içerisinde ulaşmak istedikleri rakamın yüz bin ve üzeri olduğunu söyledi.

 

Van merkez ve Erciş ilçesinde stant kurduklarını hatırlatan, Altın "Stantlarımızda bu güne kadar yaklaşık 70 bin imzalarımız geldi. diğerleri de dolaştırılarak elden topladığımız imzalardır" ifadelerini kullandı.

 

Van Peygamber Sevdalılarına teşekkür
Süreç içerisinde kendilerine destek veren Van Peygamber sevdalılarına teşekkür eden Altın, "Bizler duyarlı olan STK`lara teşekkür ediyoruz. Bu konuda Van Peygamber Sevdalıları Platformu başta olmak üzere bazı grupların büyük bir katkıları oldu. Zaten güç birliği olmasaydı. Bunu da yapmamız mümkün değildi. Bu amacımıza ulaşamazdık" şeklinde konuştu.

 

"Her kesimden destek gördük"
Kampanyalarına her kesimden halkın teveccüh gösterdiğini belirten Altın, "Bu özgürlüklere yönelik olduğu için her fikirden insanın desteklerini gördük. Duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

 

Öte yandan Türkiye genelinde imza sayısı 7,5 milyonu aşmış durumda. (Murat Dalgın - İLKHA)