Van'da İmralı Süreci Değerlendirmesi

Van Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, İmralı ile devam eden sürecin sanayiciye umut verdiğini belirtti.

VAN 9.02.2013 14:35:24 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Organize Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Hakan, İmralı ile devam eden sürecin sanayiciye umut verdiğini belirtti.

Başkan Hakan, yaptığı yazılı açıklamada İmralı sürecini değerlendirdi. Hükümetin Kürt sorununun çözümüne yönelik başlattığı İmralı görüşmelerinin sanayiciye umut verdiğini belirten Hakan, "Sayın Başbakanın bu çözüm sürecinde ortaya koyduğu irade ve kararlı duruş, sanayici ve iş adamlarımız nezdinde taktirle karşılanmakta olup, iş dünyamızın daha demokratik ve daha müreffeh bir Türkiye'ye olan umudunu ve güvenini ziyadesiyle arttırmıştır. Doğu'nun en önemli illerinden olan Van çevresindeki pek çok vilayet için sosyoekonomik anlamda bir merkez konumundadır. Van'da meydana gelen iyi ya da kötü sosyal, ekonomik ve hatta siyasal bir gelişme hemen çevre bölgelere sirayet edebilmektedir. Bugün Van, deprem sürecini atlatarak her açıdan daha hızlı bir ivmeyle yeniden büyüme trendine girmiş bulunmaktadır. Kanaatimce sanayi yatırımlarına olan talep düzeyi o bölgenin geleceğine dair en önemli güven endeksi hüviyetindedir. Zira sermaye bir yerde istikrar ve güven görmezse kalıcı yatırımlara yönelmesi oldukça zordur "dedi.

Kürt meselesinin çözümüne ilişkin hükümet tarafından yürütülen sürecin sanayicilere moral kaynağı olduğunu belirterek, "Özellikle son dönemde Kürt meselesinin çözümüne ilişkin hükümet tarafından yürütülen sürecin sanayicilerimize moral kaynağı olduğunu, mevcut yatırımların büyütülmesine yönelik planlamaları birebir etkilediğini ve oluşan olumlu atmosferde OSB'mizin çok ciddi yeni yatırım taleplerinin akınına uğradığını söyleyebilirim. Bu şekilde, 'Büyükşehir' olarak yeni dönemde bölgedeki lider konumu daha da perçinleşecek olan Van, büyüyen ve gelişen ekonomisiyle çevre vilayetlerin sosyoekonomik yapısına da çok önemli bir katkı sunacaktır. Bu bağlamda iş dünyası olarak, Kürt sorununun çözümü, demokratikleşme ve toplumsal barışa yönelik yürütülen bu kararlı süreçten dolayı Başbakan Sn. Recep Tayyip Erdoğan'a ve bu çalışmalarda emeği geçenlere şükranlarımızı sunuyor, herkesten bu hassas süreçte sorumluluk duygusuyla hareket ederek yapıcı bir katkıda bulunmasını bekliyoruz" şeklinde konuştu. - Van