Van’da ilk teravih coşkusu VİDEO İZLE

Ramazan ayının ilk teravih namazını kılmak için camilere akın eden Vanlılar ilk Teravih namazını kılıp ümmet için dua etti.

VAN 18.06.2015 12:22:14 0
Van’da ilk teravih coşkusu VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Ramazan ayının ilk teravih namazı tüm İslam âleminde olduğu gibi Van’da da büyük coşkuyla kılındı. Van’da teravih namazını kılmak isteyen kadın, erkek, genç, yaşlı yüzlerce kişi camilere akın etti.

Şehrin büyük camilerinden olan Hz. Ömer Camii’nde ilk teravihler hatim ile kılınırken, Yukarı Nurşin Camii teravih namazı için gelen Mü’minlerle doldu taştı. Camiyi dolduran vatandaşlar Ramazan'a ulaşmanın sevincini beraberce yaşadılar.

İlk teravihte kadın ve çocukların çoğunlukta oldukları gözlendi.

Akşam namazının ardından camileri dolduran Müslümanlar Ramazan ayının bereketinin anlatıldığı vaazı dinledi. Verilen vaazın ardından hep birlikte saf tutan Müslümanlar ilk teravih namazlarını eda etti.

Hz. Ömer Camii, Ulu Cami ve Yukarı Nurşin camileri başta olmak üzere kentte bulunan birçok camide Ramazan sevinci teravih coşkusuyla mü’min gönülleri şad etti.

Birçok camide bayanlar için yer ayrıldığı gözlenirken bayanların ve çocukların teravih namazına yoğun bir katılım gösterdikleri gözlendi.

Oruca niyet getirdiklerini ifade eden vatandaşlar, mübarek Ramazan ayının ümmetin kurtuluşuna vesile olması temennisinde bulunarak, tüm İslam aleminin Ramazanını tebrik etti.

Kılınan Teravih namazının ardından ümmet için duaya duran Vanlı Müslümanlar zulüm altında olan tüm İslam beldeleri için de dua etti.