Van'da 'İleri Yaşam Desteği' eğitimleri

Van İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 08-10-Nisan 2014 tarihlerinde 'İleri Yaşam Desteği' eğitimleri gerçekleştirildi.

VAN 10.04.2014 20:27:04 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van Eğitim sağlık merkezinde düzenlenen Erişkin İleri Yaşam Desteği Modülü Eğitici Eğitimine, Antalya, Bursa, Konya ve Mersin İl Sağlık Müdürlüklerinden gelen eğitmenlerin katılımı ile üç gün sürdü.

Dr. Canan Öner, koordinatörlüğünde gerçekleştirilen eğitime Van, Hakkâri, Bitlis, Ağrı. İl Sağlık Müdürlüklerinden 21 kişi katıldı.

Burada konuşan Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, İleri Yaşam Desteği Eğitimine katılan kursiyerlere teşekkür ederek, Katılımcıların İLYAT Eğitim kapsamında burada bulunduklarını ve periyodik olarak yapılan bu eğitimlerin depremlerden dolayı aksadığını söyledi.

“Depremler eğitimleri aksattı”

Eğitimlerin deprem kaynaklı olduğunu ifade eden Dr. Acar, “Uzun süredir İleri Yaşam Desteği Eğitimini ilimizde yapmamıştık.2014 yılı itibariyle periyodik olarak düzenli bir şekilde ilimizde yapmaya devam edeceğiz. İlimizde bulunan bütün 112 Acil sağlık servislerinde çalışan bütün elemanlarımızın bu tür eğitimleri alması gerekir. Sağlık bakanlığımız ve dünya sağlık örgütünün müfredatına uygun olarak çalışmaktayız ve doğrultuda da bu tür eğitimlerin katkısını ve faydasını da görmekteyiz. Bu tür eğitimlerle bilgilerimizi tazeledikçe pratik ve teorik olarak bililerimizi tazelemiş oluruz sahada çalışan arkadaşlarımız aldıkları bilgilerle saha çalışmalarında aldıkları eğitimlerle daha iyi çalışma potansiyeline sahip olmakta sağlık bakanlığımız koordinesinde ve ilimizde de düzenli olarak yapılması bizi çok mutlu etmekte ve verilen eğitimlerin arkadaşlarımızda katkısı çok büyük. sağlıkta dönüşüm programıyla beraber sağlık bakanlığın ve ülke genelinde sağlıkta çok ciddi gelişmeler oldu bunun en önemli göstergesi Acil Sağlık hizmetleri, Acil Sağlık hizmetlerindeki bu gelişmeleri biz ilimizde de çok net görmekteyiz bir Acil Sağlık hizmetlerinde günülülük esası var buna bağlı olarak UMKE Ulusal Medikal Kurtarma ekibi Kuruldu Van depremiyle beraber UMKE bir marka haline dönüştü çalışmaları Dünya Sağlık örgütünce de ödüllendirildi.” dedi.

Olağan dışı durumlarda UMKE ekiplerinin çok daha profesyonelce ve organizeli bir şekilde vakalara yaklaşacağını belirten Dr. Acar, bu tür eğitimlerin önemine dikkat çekerek, “Yine Acil Sağlık hizmetlerindeki personellerimizde bu eğitimler doğrultusunda bu eğitimler sonucunda vakalara daha profesyonel ve de organize bir şekilde müdahale edebilecek.” diye konuştu.

İleri Yaşam Desteği Eğitimi koordinatörü Dr. Canan Öner ise Sağlık Bakanlığının görevlendirdiği illerde eğitim verdiklerini ve bu tür eğitimlerin verimli olduğunu belirterek Van da verdikleri eğitim çok aktif ve çok güzel geçtiğini söyledi.

Eğitime katılanlara Yapılan eğitim sonunda tüm katılımcılara İLYAD Eğitmeni sertifikası verildi. (Murat Dalgın-İLKHA)