Van’da ‘İleri Yaşam Desteği’ eğitimi

Van İl Sağlık Müdürlüğü’nde İleri Yaşam Desteği (İLYAD) konulu eğitim programı düzenlendi.

VAN 24.12.2015 21:32:41 0
Van’da ‘İleri Yaşam Desteği’ eğitimi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van İl Sağlık Müdürlüğü, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Sağlık Meslek Yüksek Okulu paramedik bölümü 2. sınıf öğrencilerine yönelik “İleri Yaşam Desteği” konulu eğitim verildi.

Sağlık Müdürlüğü, Eğitim Birimi tarafından hazırlanan eğitim materyaline 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Şanlı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Öğretim Görevlisi Hülya Kaplan, Sağlık Afet Koordinasyon Merkezi (SAKOM) sorumlusu Ömer Faruk İlhan ve Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi çalışanları katıldı.

Konuyla ilgili olarak bilgi veren 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Ümit Şanlı, YYÜ Paramedik 2. Sınıf öğrencilerine eğitim birimi çalışanları tarafından teorik ve uygulamalı olarak dersler verildiğini ve derslerin ardından uygulama odalarına geçilerek öğrencilerin aldıkları bilgileri pekiştirmeleri için uygulamalı sunumlar yaptıklarını söyledi.

Verilen eğitimlere gruplar halinde 105 öğrencinin katılacağını belirten Şanlı, eğitimin üç gün daha devam edeceğini belirterek, amaçlarının öğrencilerin meslek hayatına atıldıklarında görevlerini en iyi şekilde icra etmelerini sağlamak olduğunu belirtti. (İLKHA)