Van’da il spor merkezleri açıldı

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Gençlere yönelik toplamda 43 Branşta Hizmet verecek İl Spor Merkezlerinin açılışında çocukların ücretsiz olarak spor yapmaları konusunda velilere seslendi.

VAN 3.06.2014 11:52:48 0
Van’da il spor merkezleri açıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl Spor Merkezleri açılışında konuşan Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, İl Spor Merkezleri'nin, çocukları ve gençleri spora kanalize etmeyi, sporu sevdirmeyi, alkol, sigara, uyuşturucu ve kumar gibi kötü alışkanlıklardan uzak tutmayı amaçladığını söyledi.

Bu merkezlerde sistemli ve bilimsel gerçeklere dayalı beden eğitimi ve spor etkinlikleri uygulandığını kaydeden Sinir, "2013-2014 eğitim ve öğretim döneminin sona ermesi ile birlikte öğrencilerimiz için uzun bir tatil dönemi başlamış bulunmaktatır.” dedi.

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir, Bugün 43 ayrı branşta ücretsiz olarak açılış startını verdiğimiz il spor merkezlerimizin açılışında çocuklarımızın ücretsiz olarak spor yapmaları konusunda velilere seslenerek, “Çocuklarımızın ve gençlerimizin yaz döneminde spora yönlendirilmeleri fiziksel ve sosyal gelişimlerine çok büyük katkı sağlayacaktır. Spor, çocuklarımızın sokaklardan, zarar getirecek toplumlardan ve tehlikelerden uzak durması içinde çok önemli bir vesiledir. Yeni neslin daha güçlü ve sağlıklı olarak toplum hayatına kazandırılabilmesi için Ülkemizin bütün illerinde olduğu ilimizde de bu yıl Engelli Branşlarımızda dahil olmak üzere toplamda 43 ayrı branşta ücretsiz olarak İl Spor Merkezleri'ni açtık. Burada çocuklarımızın kazanacakları yeteneklerini toplum hayatında sürdürebilmeleri için bu faaliyetlerin sürdürülmesi çok büyük önem arz etmektedir. Velilerimizden isteğimiz çocuklarımızın ve gençlerimizin açılan il spor merkezlerine kayıt yapmaları konusunda onlara öncülük edip, sporu sevdirelim ve herhangi bir spor dalında çocuklarımızın kendilerini kanıtlamalarını sağlayalım.” Dedi.

Sinir, “Çocuklarımızın öz güven sahibi, sağlıklı birer nesil olarak yetiştirilebilmemiz için bu tür kurslara sadece yaz aylarında değil yıl boyunca devam etmekteyiz. Açılan her branşta, kendi alanında yetişmiş, uzman antrenörlerimiz bulunmakta. Bu anlamda açmış olduğumuz İl Spor Merkezleri'ndeki çocuklarımızın vatanına, milletine hayırlı birer genç olması, toplum hayatına katılan sağlıklı bireyler olmasını diliyoruz" dedi.

İl Spor Merkezleri'ne, spor dallarına uygun olarak 05-18 yaş grubunda okuyan, okul dışı, çalışan veya çalışmayan tüm çocuk ve gençleri beklediklerini kaydetti.

Sinir, "Birçok branşta öğrencilerimiz ve gençlerimiz sporun çeşitli dallarında bu merkezlerden yararlanacaklar. Bu tatil günlerinde çocukların sosyalleşmesi, arkadaşlık ilişkilerinin gelişmesi ve özgüvenlerini kazanmaları bakımından bu tür kurslar çok önemlidir" şeklinde konuştu. (Sedat Karatay)