Van'da İki Grup Arasında Çıkan Kavgaya Polis Müdahale Etti

Van'da iki grup arasında çıkan kavgaya müdahale eden polise, ses bombası ve havai fişeklerle saldırıldı.

VAN 6.04.2014 16:25:00 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da seçim iptali gerginliği
Ağrı'da seçimlerin iptal edilmesini protesto eden BDP'li bir grup, basın açıklaması yaptıktan sonra yol kenarında araçlarda bulunan vatandaşa saldırdı.


BDP Van İl Örgütü’nün, Ağrı ve Ceylanpınar’da yapılan seçim hilelerini protesto etmek için binlerce kişinin katılımıyla yapmak istediği yürüyüşe polis müdahale etti. Müdahale sırasında Van BDP il yöneticisi İskender Kutluk başta olmak üzere çok sayıda kişi yaralandı.



Ağrı’da seçimlerin iptal edilmesini protesto eden BDP’li bir grup, basın açıklaması yaptıktan sonra yol kenarında araçlarda bulunan vatandaşa saldırdı. Olayların büyümesi üzerine polis müdahale etti. Polisin müdahalesine molotof kokteyli, havai fişek ve taşlarla karşılık veren BDP’li grup polisle çatıştı.

Öğle saatlerinde Cumhuriyet Caddesi üzerinde bir araya gelen BDP’li bir grup, Ağrı başta olmak üzere kimi ilçelerde seçimlerin iptal edilmesini protesto etti.

Burada yapılan basın açıklamasının ardından Soydan Kavşağı’na gelen BDP’lilerle yol kenarında aracı bulunan bir grup vatandaş arasında bilinmeyen bir nedenden dolayı sözlü tartışma başladı. Tartışma kısa sürede kavgaya dönüşünce, polis ekipleri olaya müdahale etti.

Polisin müdahalesine, havai fişekler ve taşlarla karşılık veren BDP’li grup ile polis ekipleri arasında çatışma başladı. Yaklaşık 25 dakika süren olaylarda 2 aracın camları kırılırken kalabalık ara sokaklara kaçarak dağıldı. (Murat Dalgın-İLKHA)



1-034.jpg

2-028.jpg

3-038.jpg

4-036.jpg

5-028.jpg

6-018.jpg

7-012.jpg

8-010.jpg

9-010.jpg

10-009.jpg