Van'da Hıdrellez Şenlikleri düzenlenecek

Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenecek Hıdrellez Şenlikleri 06 Mayıs Salı günü gerçekleştirilecek.

VAN 2.05.2014 20:46:18 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hızır ve İlyas peygamberlerin buluşup dilekleri gerçekleştirdiklerine inanılan Hıdrellez, Van'da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.

Van Valiliği İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından Van Kalesi'nde düzenlenecek Hıdrellez Şenliği'ne 06 Mayıs Salı günü saat 13.00’da başlayacak. Burada davetlilere Van’a has yöresel yemekler ikram edilecek.

Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan Hıdrellez şenlikleri, Van Kalesi yanındaki tarihi Van Evi önünde yapılacak.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Van İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, tüm Van halkını 6 Mayıs Salı günü Van Kalesi’nde Van Evi önünde yapılacak olan Hıdrellez etkinliklerine beklediklerini söyledi.

“Amacımız süre gelmiş kültürümüzü yaşatmak”

Aktuğ, amaçlarının bugüne kadar süre gelmiş kültürü yaşatmak olduğunu belirterek, “6 Mayıs günü bilindiği üzere Hıdrellez kutlamaları yapılacak. Biz o gün Van Kalesi’nde Van Evi önünde tüm halkımızı davet ederek bir şenlik planladık.”dedi.

Aktuğ, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Amacımız bugüne kadar süre gelmiş kültürümüzü yaşatmak, insanlarımızı yarım günde olsa bu stresten alıkoymak, güzel bir gün geçirmelerini sağlamak, kaledeki programımız 6 Mayıs Salı günü saat 13.00’te başlayacak ve 16.00’ya kadar devam edecek. Tüm halkımızı Hıdrellez şenliğine davet ediyorum. Bu etkinliklerimizde Van Türküleri, davul zurna, yöre halk oyunlarımız olacak.” (Hacı Yılmaz-İLKHA)