Van’da her köşe başında çiğ köfte satılıyor

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan Ayı ile birlikte vatandaşların da çiğ köfteye olan talebini göz önünde bulunduran satıcılar hemen hemen her köşe başında çiğ köfte satıyor. Vatandaşlar ise Ramazan ayı dışında da bu işi yap

VAN 13.05.2019 12:09:44 0
Van’da her köşe başında çiğ köfte satılıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da her Ramazan Ayı geldiğinde çiğ köfte satışları otomatik olarak artıyor. Bazı lokantalar Ramazan’da kapalı olduğu için geçimlerini sağlamak için çiğ köfte yoğurup satarken, yine tavuk dürüm satan birçok iş yerinin önünde de Ramazan’da çiğ köfte satılıyor.


         Van’da Ramazan ayının olmazsa olmazlarının başında Pide ekmeğin yanı sıra çiğköfte geliyor.
Özellikle Van'da çiğköfte düşkünü pek çok kişinin olması, birçok kişinin çiğ köfte satmasına yol açıyor. Bunlardan birine Uzman Çiğköfte Hakan Ayhan. Ramazan’da çiğ köftenin iftarda çok tercih edildiğini belirten Hakan Ayhan , “Herkes gibi biz de Ramazan Ayında çiğ köftesiz duramıyoruz. Ancak söz konusu gıda olunca ve soframıza koyduğumuz için malum çok dikkat etmemiz gerekir. Sağlıklı ve hijyenik noktasında her yerden alınmaz. Bu yüzden yıllardır tanıdığımız ve işini iyi yapan Uzman Çiğköfte Sahibi Reşat Ustadan şaşmıyoruz, bilakis çok memnunuz, eş dosta tavsiye ederim” dedi.


       Yaklaşık 15 yıldır bu işi yapan Uzman Çiğköfte Sahibi Reşat Usta ise, “Öncelikle herkesin mübarek Ramazan ayını tebrik ederim. Efendim bilindiği üzere ben yaklaşık on beş yıldır çiğköfte ile uğraşıyorum. Çiğköfteme en başından sevgimi katıyorum. Sadece Ramazan ayında değil on iki ay boyunca ailemin geçimini buradan temin etmeye çalışıyorum. Sürekli kendimi ve tezgahımı yenilemeye gayret ediyorum. Çiğköftenin haricinde tatlı ve içecek çeşitlerini de bulunduruyorum, kısacası hizmette sınır ve rakip tanımıyorum, eski vali konağı civarındaki tezgahıma herkesi bekliyorum” dedi.

    
Vatandaşlar ise sadece Ramazan’da değil, her zaman için çiğ köfte satan iş yerlerinden alınacak çiğ köftenin daha sağlıklı olacağını yorumluyor.Van Bölge Gazetesi