Van’da hedef: Marka fuarlar!

Van’da, 2018 yılında gerçekleştirilecek fuarlar açıklanırken, Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Van Şube Başkanı ve aynı zamanda Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı da olan Süleyman Güler, hedeflerinin Van’

VAN 4.01.2018 09:58:14 0
Van’da hedef: Marka fuarlar!
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van’da, 2008 yılından bu yana 31 fuar gerçekleştirildi. 2008 yılında 1 fuar gerçekleştirilirken, 6 fuarla en fazla fuarın gerçekleştirildiği yıl 2014 yılı oldu. 2017 yılında da 5 fuar gerçekleştirildi.
2018 yılının da fuarlar açısından, hem ilkler, hem de sayısal olarak verimli bir yıl olacağı kaydedildi. Van’da bu yıl ilk kez gerçekleştirilecek olan Tekstil Fuarı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı ile birlikte 7 fuar düzenleneceği öğrenildi. Fuarlar Mart, Nisan, Mayıs ve Eylül aylarında gerçekleştirilecek.

 

2017’DE NELER OLDU?
Van’da 2017 yılında İhracat Ürünleri Fuarı, Van Turizm Fuarı, Van Kitap Fuarı, Doğu Anadolu Tarım ve Van-Asya İpekyolu Fuarı adı altında 5 fuar gerçekleştirildi.   
2017 yılındaki fuarlarla ilgili olarak gazetemize açıklamalarda bulunan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, “2017 yılı, fuarlar açısından oldukça verimli geçti. Ülke genelinde ses getiren ve verimli geçen fuarlar gerçekleşti.” dedi.

 

TANITIM VE KATKI
Fuarların ilin tanıtımına ve ekonomisine önemli bir katkı sağladığını belirten Güler, şunları söyledi:
“2017 yılında toplam 5 fuar gerçekleşti. Bu fuarlara yaklaşık 500 firma katılım sağladı. Fuarlar 200 binin üzerinde ziyaretçi çekti. Özellikle Van ekonomisine büyük katkı sağladı. Fuarları ziyaret eden 200 bin kişiden yüzde 10’unun il dışından ve yurt dışından geldiğini hesapladığımızda, turizme ve tanıtıma ne kadar katkı sağladığını görebiliriz. Ayrıca fuarlarda gerçekleşen ticaretin şehrin ekonomisine sağladığı katkıyı da görmek gerekiyor.” 

 

7 FUAR 300 BİN ZİYARETÇİ
2018 hedeflerini de açıklayan Güler, “2018 yılında ise, hedefimiz, 7 fuar ve 300 bin ziyaretçi. Şimdiye kadar yaptığımız fuarların başarılı olması ile birlikte yeni fuarların yapılması için yoğun talepler gelmektedir. Bu yıl ilk kez kentin doğan ihtiyaçları doğrultusunda Tekstil Fuarı ve Yenilenebilir Enerji Fuarı da düzenleyeceğiz. Fuarlar ve gerçekleştirilecek takvim sitemizde yayınlandı, ancak tarihlerde değişiklik olabilir” diye konuştu.

 

3 MARKALAŞMIŞ FUAR
Van’ın yıldan yıla fuarlar açısından önemli bir ivme kazandığını ve fuarlar kenti olmaya başladığına işaret eden Güler, şunları kaydetti:
“Fuarcılığa başladığımız tarihten bu yana, gerçekleştirdiğimiz 31 fuar ile 2 bin 580 katılımcı firma ve bir buçuk milyon ziyaretçi ile buluşturduk. Hedefimiz 2020 yılına kadar en az 3 adet uluslar arası markalaşmış fuar oluşturmaktır. Katılımcı ve ziyaretçilerin il dışından ve yurt dışından gelmeleri turizme, ilin tanıtımına ve ekonomisine büyük bir katkı sağlamıştır. Gerçekleştireceğimiz ek fuarlarla da Van giderek fuarlar kentine dönüşecektir.” 

 

2018 VAN FUARLARI 
Van’da, 2018 yılında, 3 tanesi Nisan ayında diğerleri ise Mart, Mayıs ve Eylül aylarında gerçekleştirilecek olan fuarlar şunlar:
Van Tekstil ve Ev Tekstili Fuarı (Mart)
Doğu Anadolu Tarım Fuarı (Nisan)
Güneş Enerjisi Fuarı (Nisan)
Van İnşaat Yapı Dekorasyon Fuarı (Nisan)
Van-Asya İpekyolu Fuarı (Mayıs)
Van Turizm Fuarı (Eylül)
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi Editör: