Van'da hayat normale döndü

Kobani'deki olayları protesto ederek Van'da eylem yapan PKK'lıların çıkardıkları taşkınlık ve gerginliklerin 5'nci günde sakinleşmesi ile birlikte hayat normale döndü.

VAN 10.10.2014 16:06:44 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

 IŞİD’in Kobani'yi işgal etmesini bahane eden olayları protesto ederek Van'da PKK’lıların  çıkardıkları taşkınlık ve gerginliklerin 5’nci günde sakinleşmesi ile birlikte hayat normale döndü.

 


Kobani'ye destek bahanesiyle  yapılan  taşkınlıklar sırasında kent merkezinde hayat adeta durma noktasına gelirken, meydana gelen olaylar ise şehirde merkezi adeta harabeye döndü.

 


Van’da birçok kamu binası, araç ve birçok esnafın  da dükkânı ateşe verilerek yakılırken, bu sabah itibariyle olaylardan geriye kalan barikat ve yerlere savrulan çöpler, ekipler tarafından temizlendi.

 


Kepenklerin bu sabah  açıldığı Van’da, esnaflar güne iş yerlerinin kepenklerini açarak temizlemeleri ile  hayat biraz  da olsa normale döndü.

 


İşlek caddelerde bulunan tüm esnaflar kepenklerini açarken, ara sokaklarda ise bazı esnafların kepenklerini açmadığı gözlemlenirken, polis ve askerlerin şehirde güvenlik önlemi almaya devam ediyor.