Van'da hatalı park eden araçlar çekiliyor

VAN İÇİN ÖNEMLİ BİR SORUN!

VAN 21.07.2015 10:42:19 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi üstünde trafik işaretlerine rağmen hatalı yere park eden araçlar çekicilerle belirlenen otopark alanlarına çekiliyor. Hatalı park eden aracın sürücüsüne cezai işlem uygulanırken, çekici ücreti de kendisine yükleniyor.
Bölge: Burhan Ergin
Birçok şehirde olduğu gibi Van'da da işlek caddelerde trafik akışını engelleyen ve hatalı yerlere park eden araçlara ceza kesiliyor. Cezanın yanı sıra hatalı park edilen araç da vinçlerle oto parklara çekiliyor.
Özellikle Cumhuriyet Caddesi üstünde, trafik uyarı levhalarına aldırış etmeden aracını park eden sürücülere maddi cezanın yanı sıra bir de kendisini sıkıntıya sokacak bir ceza veriliyor. Hatalı yere aracını park eden sürücü döndüğünde aracını park ettiği yerde göremeyince trafik memurlarından aracının nereye çekildiği ile ilgili bilgi alıyor. Daha sonra söz konusu otoparka giderek hem cezasını ödüyor, hem de çekici parasını ödemek zorunda kalıyor.
Trafik levhaları ile yasaklanan ve ana cadde üzerinde yanlış park eden çok sayıda araç, bulunduğu yerden kaldırılarak otoparka götürüldü.
Öte yandan aracı çekiciye bindirilirken dönen bazı sürücüler ile trafik memuru arasında, kısa süreli tartışma yaşandığı gözleniyor.