Van’da hatalı araç parkı geleneği sürüyor

Van’ın en işlek caddelerinin kaldırımlara denk gelen bölümlerine araçların park etmesi özellikle yayaların kaldırımı kullanmasını engelliyor. Vatandaşlar duyarsız sürücülere mutlaka ceza kesilmesi gerektiğini belirtiyor.

VAN 25.03.2017 10:22:08 0
Van’da hatalı araç parkı geleneği sürüyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van’da son yıllarda bir türlü yanlış ve hatalı araç parklarının önüne geçilemiyor. Duyarsız sürücülerin bazıları ya garaj önlerine, ya kaldırımda yürüme güzergahına veya başka araçların geçmesine engel olacak olan yerlere araçlarını park ediyor.

Üstelik uzun süreli araç park eden sürücüler, kendilerini uyaranlarla da tartışmaktan çekinmiyorlar.
Cumhuriyet caddesi eski tekel binasının 2. Sokağında benzer bir durum yaşandı.


        Kaldırımda yürüyen vatandaşlar, aniden önlerinde bir araç görüyor ve yürümelerine devam etmek için yola iniyorlar.
Vatandaşlar hatalı park eden sürücülere ceza kesilmesinin, şehir kültürünün yaygınlaşması açısından da faydalı olacağı görüşünde.
İsm vermek isteyen bir vatandaş, söz konusu duyarsızlığın son bulması gerektiğini belirterek, “Bir bu eksikti, artık cumhuriyet caddesinin kaldırımları da oto park yeri oldu. Böyle iş mi olur? Kimse bunlara bir şey söylemiyor mu? Duyarsız ve bilinçsiz sürücülere ceza kesilseydi, şimdi onlar araçlarını kaldırım güzergahlarına park etmezdi. Tam bir rezalet. Bu kaldırımı işgal etmek doğru değil” yorumlarında bulundu.

KAYNAK BÖLGE GAZETESİ