Van'da Halit Bilgiç Konseri

Van'da konser veren Halit Bilgiç, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı

VAN 13.04.2013 11:59:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da konser veren Halit Bilgiç, hayranlarına unutulmaz bir gece yaşattı.

Altunay Ajans tarafından barış sürecine destek vermek amacıyla bir kafede sahne Halit Bilgiç konseri düzenledi. Kimi vatandaş, türküler eşliğinde halay çekerken, kimisi de konseri cep telefonlarına kaydetti. Konser sonunda bir açıklamada bulunun sanatçı Halit Bilgiç, Van'da olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Deprem öncesinde Van'da konser vermeyi planladıklarını ancak, deprem nedeniyle bunun ertelendiğini ifade eden Bilgiç, "Kısmet bu güne imiş. Ben depremde hayatını kaybeden herkese başsağlığı diliyorum. Özellikle gençlerin katılım çok güzeldi. Bizi buradaki halkımızla buluşturduğu için Altunay Ajansa teşekkür ediyorum" dedi. Barış sürecinden umutlu olduğunu dile getiren Bilgiç, "Barış sürecinden umudum var. İnşallah bir sabah barış sloganlarıyla uyanırız. Çünkü çok bedeller ödendi, çok canlar yandı. Bütün dualarımız bu savaşın, bu akan kanın durması ve bu ülkeye barış gelmesidir" şeklinde konuştu.

Öte yandan konseri düzenleyerek barış sürecine katkı sağlamak istediğini belirten Altunay Ajans sahibi Cem Altun ise, "Barışa yönelik, açılıma yönelik bir katkı sağlamak amacıyla böyle bir konser düzenledik. Amacımız, batı ve doğu insanını kaynaştırmaktır. Ben halkımızın ilgisinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Altun, etkinliklerine ileriki süreçte de devam edeceklerini belirterek, her konserde farklı bölgelerdeki sanatçıları getirip doğu insanıyla buluşturacaklarını sözlerine ekledi.

Konsere gelen vatandaşlar ise bu tür etkinliklerin her anlamda önemli olduğunu belirterek, düzenleyen herkese teşekkür ettiklerini söylediler.