VAN’DA HALEP İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI

HÜDA PAR Van İl Başkanlığı öncülüğünde, İslam coğrafyasının kanayan yarası Halep ve Arakan için Cuma namazının ardından gıyabi cenaze namazı kılındı.

VAN 2.12.2016 17:38:06 0
VAN’DA HALEP İÇİN GIYABİ CENAZE NAMAZI KILINDI
Tarih: 01.01.0001 00:00

Suriye'nin Halep kentinde ve Arakan’da yaşanan katliamlara tepkiler gelmeye devam ediyor. Van’da Cuma namazı sonrası özelde Halep ve Arakan, genelde ise tüm İslam coğrafyalarının maruz kaldığı zulümlere karşı direnen Müslümanlar için dua edildi.

HÜDA PAR (Hür Dava Partisi) öncülüğünde, Hz. Ömer Camii avlusundan Cuma namazına müteakiben kılınan cenaze namazını Van İTTİHAD Başkanı Molla Ali Arslan, kıldırttı.

Gıyabı cenaze sonrası basına açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Van İl Başkanı Av. Rasim Sayğın, Halep kentinde yaşanan zulüm ve vahşete dikkat çekti.

Son bir hafta içerisinde Halep’te katliamların başladığını ve dünyanın da bunu sadece izlemekle yetindiğini belirten Saygın, “2011 yılından bu yana Suriye’de gittikçe derinleşen bir insanlık trajedisi yaşanıyor. Milyonlarca insanımız hayatını kaybetti. Bir o kadarı da şehirlerini terk etmek zorunda kaldı. Kimi zaman yollarda boğularak, kimi zaman hastalıktan dolayı hayatlarını kaybettiler.  İslam diyarları, İslam şehirleri bir bir bombalanmakta, bir bir yok edilmekte ve maalesef dünya çok acı bir şekilde sadece izlenmekle yetinmektedir. Özellikle son bir hafta içerisinde Halep’te yaşanmakta olan katliamlar bu işin vahametini daha bir üst hale taşımıştır. Biz Müslümanların hakikaten içi yanmaktadır. Bu zulme dayanabilecek bir gücümüz de kalmamaktadır.” dedi.

“BM VAHŞETLERİ SADECE İZLEMEKLE YETİNMEKTEDİR”

Birleşmiş Milletler’in (BM) ve diğer güçlerin yaşanan vahşete sessiz kaldığını ifade eden Sayğın, “Yaşanan vahşetlerden dolayı bugün Hz Ömer Camii avlusunda bu zulme dikkat çekmek adına hayatını kaybeden Halepli Müslüman kardeşlerimiz için gıyabi cenaze namazı kıldık ve onlar için dua da bulunduk. İslam ümmetinin uyanışına sebebiyet vermesi amacıyla Allah’u teladan niyazlarda bulunduk. Maalesef BM ve dünyanın diğer güçleri söz konusu vahşetleri sadece izlemekle yetinmektedir. Bunların bu sorunu çözmeye niyeti olmadığı çok açıktır.” diye konuştu.

“MAZLUM MUSTAZAFLARA YARDIMCI OLALIM”

İslam ülkelerine birlik çağrısında bulunan İl Başkanı Sayğın, mazlum mustazaflara yardımcıları olunması için İslam ülkeleri yöneticilerini duyarlı olmaya davet etti.

Sayğın, “Derhal İslam ülkelerinin yöneticileri biraraya gelerek bu soruna, iç meselemize bir çözüm bulmak için birlikteliği sağlamak zorundadır. Altını çizerek özellikle söylüyoruz; hiçbir siyasi maslahat, hiçbir ülkenin maslahatı bir yavrumuzun kanından daha değerli değildir. Bu nedenle bütün İslam ülkelerine çağrıda bulunuyoruz. Ne olursunuz bu ayrılıkları bir tarafa bırakın, biraraya gelelim, ümmetin bu sesine ses verelim, bu mazlum mustazaflara yardımcı olalım diyoruz.” şeklinde konuştu. (Yılmaz Sönmez-İLKHA)


  

Video yükleniyor...