Van'da Hakim ve Savcılar ile Adliye Personelinden Kan Bağışı

Van'da adliyede görev yapan hakim ve savcılar ile görevli personel, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

VAN 12.09.2013 13:47:46 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da adliyede görev yapan hakim ve savcılar ile görevli personel, Kızılay'a kan bağışında bulundu.

Van Kan Alma Ünitesi ekipleri, Adliye Sarayı önünde TIR içerisinde adliye personelinin kan bağışlarını kabul etti. İlk olarak Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetinyılmaz, 6'ncı Ağır Ceza Başkanı Ahmet Ödül ve Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yarımcısı İsa Hasar sağlık kontrolünden geçtikten sonra kan bağışında bulundular. Hakim ve savcıların yanı sıra adliye personeli de kan vermek için hazır bulundu.

Kan bağışı sonrası açıklamalarda bulunan Adalet Komisyon Başkanı Behçet Aşılar, kampanyayı; Van Adliyesi, Türk Kızılay'ı ve Adliye Büro-Sen yöneticileri ile birlikte düzenlediklerini söyledi. Aşılar, "Emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Türk Kızılay'ı 1968 yılından beri kan alma işlemlerini gerçekleştirmektedir. Bu anlamda birçok vatandaşımızın hayatını kurtarmaktadır. Biz de Türk Kızılay Kan Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nün bu hizmetlerine katkıda bulunmak için buna dahil olduk. Bir yönetici ve vatandaşlık sorumluluğu olarak bu görevi yerine getirdiğimiz için çok mutluyuz. Herkesi ve personelimizi kan vermeye davet ediyoruz" dedi.

Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Çetinyılmaz da kanın telafisinin başka bir unsurla mümkün olmaya yegane yaşam kaynağı olduğunu belirterek, "Duyarlı olan vatandaşlarımızın Türk Kızılay'ına kan bağışında bulunarak tanımadıkları bilmedikleri bay ya da bayan hangi düşünce ve inanca sahip olursa olsun bir canı kurtaracaklarının bilincinde olmalarını isteriz" dedi.

Adalet Büro-Sen Genel Başkan Yarımcısı İsa Hasar ise geçtiğimiz günlerde bir hastalarına kan bulmakta büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Kan bağışı kampanyalarını önemine dikkat çeken Hasar, "Tek amacımız insanların kan ihtiyaçlarını karşılanmasıdır. Bir gün sürecek olan kan bağışında 150 personelimizin kan bağışında bulunacağını bekliyoruz. Vatandaşlarımızın da kan bağışında bulunmaları konusunda çağrıda bulunuyorum" dedi. - Van