Van’da Haftasonu sınava girecek öğrenciler muafiyetler açıklandı

İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun 02.06.2021 tarih ve 2021/29 sayılı kararı ile sınava girecek öğrenciler için uygulanacak muafiyetler açıklandı.

VAN 4.06.2021 11:16:10 0
Van’da Haftasonu sınava girecek öğrenciler muafiyetler açıklandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valiliği İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulunun eni alınan kararı Van Valiliği web sitesi üzerinde ve sosyal medya hesaplarında paylaşıldı.

NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ HİZMET VERECEK

Sınava girecek öğrencilerin acil iş ve işlemlerinin görülebilmesi amacıyla Nüfus Müdürlükleri 5 Haziran 2021 Cumartesi günü 10.00- 16.00 saatleri arasında; 6 Haziran 2021 Pazar günü ise 07.00-10.00 saatleri arasında açık bulundurulacaktır.

TOPLU TAŞIMA ARAÇLARI ÇALIŞACAK

Sınava girecek öğrenciler ile yakınları/refakatçileri ve sınav görevlilerinin sınav yerlerine ulaşımlarında herhangi bir aksama yaşamama için şehir içi toplu taşıma sefer sayılarının artırılması dâhil her türlü tedbir Belediyelerce alınacaktır. Tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak olan 6 Haziran 2021 Pazar günü; sınava girecek öğrenciler ile beraberlerindeki refakatçi ve/veya yakınlarının, 07.00- 15. saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır. 6 Haziran 2021 Pazar günü kırtasiyelerin 07.00-15.00 saatleri arasın açık olabileceğine, bu yerlerde çalışanların da belirtilen zaman dilimi içerisinde sokağa çıkma kısıtlamasından muaf sayılacaktır.

KOLLUK KUVVETLERİ SINAV BÖLGELERİNDE GEREKLİ TEDBİRLERİ ALACAK

Kaymakamlarca; sınavın sessiz ve huzurlu bir ortamda geçmesi için gerekli tüm tedbirler milli eğitim müdürlükleri, kolluk kuvvetleri, yerel yönetimler ve ilgili diğer kurum/kuruluşlarla birlikte alınacaktır. Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı okul çevrelerinde devriye faaliyetleri yoğunlaştırılarak sınava girecek öğrencilerin dikkatlerini dağıtmasına neden olabilecek gereksiz korna çalınması ve gürültüye neden olacak diğer faaliyetlerde bulunulması önlenecektir.

İLÇELERDE YAPILACAK MUHTARLIK SEÇİMLERİNDE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINACAK

6 Haziran 2021 Pazar günü ilimiz Çatak, Gevaş, Tuşba, Başkale, Erciş, Edremit ve Çaldıran İlçelerinde toplam 12 mahallede yapılacak olan muhtar seçimleri için, Seçimlerde görev alacak kişiler, seçim kurullarınca düzenlenmiş görev belgelerini ibraz edecektir. Oy kullanacak seçmenler seçmen kâğıtlarını ibraz edecektir. İkamet ile oy verme yeri arasındaki güzergâh ve zaman dilimi ile sınırlı olmak kaydıyla seçimlerde görev alacak kişiler ile bu yerlerdeki seçmenler 6 Haziran 2021 Pazar günü sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutulacaktır. Seçim yapılacak mahallelerde seçim güvenliğinin tesisi amacıyla her türlü tedbir kolluk kuvvetleri vasıtasıyla planlanacak ve alınacaktır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.