Van'da güvenlik önlemleri artırıldı

Son zamanlarda özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde asker ve polise yönelik saldırıların ardından, Van'da da gözle görülür şekilde güvenlik önlemleri artırıldı. Zırhlı araçların sürekli şehir merkezinde belli bölgeler

VAN 17.08.2015 11:07:18 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
20 Temmuz Pazartesi günü Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi gençlerin Suruç İlçesi'nde canlı bomba saldırısı sonucu öldürülmesi ve akabinde asker ve polise yönelik gerçekleştirilen saldırı, sonrasında ise TSK'nın IŞİD ve PKK'ya yönelik hava saldırıları ile gelişen çatışmalı ortam devam ediyor. Zaman zaman şehirlerde gelişen saldırıların önlenmesi için asker ve polis önlemini artırdı.
Van'da da özellikle kolluk kuvvetleri gözle görülür şekilde güvenlik önlemlerini artırdı. Terörle mücadele ekipleri ve güvenlik güçlerinin zırhlı araçları sürekli şehirde volta atarak veya sorumluluk alanında bekleyerek asayişi sağlıyor. Hükümet Konağı'nın önünde sürekli zırhlı araçlar dururken, yine olası bir saldırıya karşı Atatürk büstünün önünde de asker nöbet bekliyor. Hatırlanacağı üzere 6-8 Ekip Kobani olaylarının ardıdan Hükümet Konağı önündeki Atatürk büstü önünde yaklaşık iki ay boyunca asker nöbet tutmuştu.
Şehrin birçok caddesinde güvenlik önlemlerini artıran asker ve polis, olası saldırıların olmasını önlemek için zorlu görevini sürdürmeyi devam ettiriyor.

Bölge: Fehmi Tekdur