Van'da Gözaltına Alınan 12 Kişden 6'sı Tutuklandı

Van'ın Özalp ile Saray İlçesi ile bağlı köylerinde 'Terör örgütü üyeliği' ile 'Örgüte yardım ve yataklık' suçlarından jandarmanın yaptığı operasyonda, gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

VAN 31.12.2013 12:03:28 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Özalp ile Saray İlçesi ile bağlı köylerinde 'Terör örgütü üyeliği' ile 'Örgüte yardım ve yataklık' suçlarından jandarmanın yaptığı operasyonda, gözaltına alınan 12 şüpheliden 6'sı tutuklandı.

Van Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen bir soruşturma kapsamında, Özalp ve Saray İlçesi ile bunlara bağlı bazı köylere Cuma günü operasyon yapıldı. Sabahın erken saatlerinde belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda, haklarında "Terör örgütü üyeliği ile yardım ve yataklık" iddialar bulunan 12 şüpheli gözaltına alındı. Evlerinde yapılan aramalarda uzun namlulu silah, çok sayıda mühimmat, bir miktar para ve bazı dokümanler ele geçirildi. 

Sorguları tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 12 şüpheliden 6'sı örgüt üyeliği ile yardım ve yataklık suçlarından tutuklanırken, 6 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. - Van