Van’da ‘gözaltılar’ protesto edildi

Türkiye genelinde ve Van’da yapılan gözaltılar DBP ve HDP Van İl Örgütleri tarafından yapılan ortak bir basın açıklaması ile protesto edildi.Van Adalet Sarayı önünde yapılan basın açıklamasına HDP Van Milletvekilleri de destek verir

VAN 14.08.2015 20:17:36 0
Van’da ‘gözaltılar’ protesto edildi
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Fazıl ERÜŞ

Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Van İl Örgütleri çağrısıyla Van Adalet Sarayı önünde bir araya gelen kalabalık grup burada bir basın açıklaması yaparak son günlerde Van başta olmak üzere Türkiye’nin birçok noktasında devam eden operasyon ve gözaltıları protesto etti. Basın açıklamasına HDP Van Milletvekilleri Lezgin Botan, Remzi Özgökçe, Tuğba Hezer, DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP DBP Van İl ilçe yöneticileri ile belediye ilçe eş başkanları katıldı. Basın açıklamasını Van Tuyad-Der Yöneticisi Emin Şeker okurken, çevik kuvvet ekibi tarafından geniş güvenlik önlemleri alındığı görüldü.

“ÜLKE KAOSA SÜRÜKLENDİ”

Çözüm sürecinin AKP tarafından bozulduğunu savunan Şeker, “Kürt Halk Önderi Sayın Abdullah Öcalan’ın büyük emek ve fedakarlıklarla başlattığı ve Türkiye’nin demokratikleşmesi ve onurlu bir barışı sağlamayı amaçlayan çözüm süreci AKP hükümeti tarafından bozularak ülkemiz yeni bir kaoas sarmalına sürüklenmiştir”dedi.

“GÖZALTILAR DEVAM EDİYOR”

Basın açıklamasının devamında AKP hükümetine yüklenen Şeker, operasyon ve gözaltıların biran önce durdurulması çağrısında bulundu.

Yapılan operasyonlara tepki gösteren Şeker, “Kürdistan coğrafyasını bombalayan, sivilleri katleden, ormanlarımızı yakan AKP hükümeti siyasi soykırım operasyonlarına devam etmektedir. Dün gece yine Ak Köprü, Şehit Fırat, Hacı Bekir Mahallesi (Xaçort), Esenler, Yeni Mahalle ve Karşıyaka mahallelerinde bazı evlere kapıları kırarak giren polisler hukuksuz bir şekilde onlarca siyasi parti çalışanlarını mahalle meclis üyelerini ve yurtsever insanlarımızı gözaltına almıştır. Gözaltına alınanlar işkenceye tabi tutulmaktadır. DAİŞ çeteleri ile mücadele yaşamını yitiren YPG ve YPJ savaşçılarının cenazeleri sınırda bekletilerek işkence yapılmaktadır. Sadece son bir ay içinde Zergele’de Silopi’de ve Ağrı’da onlarca sivil katledilmiştir. Yapılan operasyonlarda halka hizmet vermek amacıyla kullanılan kamu araçlarına komik bir şekilde el konulmuştur. Özellikle belediye çalışanlarının tutuklanması ve halka hizmet veren kamu araçlarına el konulması AKP hükümetinin yapılacak olan erken seçimlerden önce belediyelerimizi iş yapamaz duruma getirmeyi planlandığı ortaya koyuyor. HDP’yi şiddet ile ilişkilendirerek devre dışı bırakmayı planlayan AKP hükümeti yerel yönetimlerimizi de sindirerek sonuç almayı hedeflemektedir”ifadelerini kullandı.

“MÜZAKERE MASASINA DÖNÜN”

Bu operasyonlar ile bir yere varılamayacağına dikkat çeken Şeker, şunları kaydetti:

“AKP hükümetinin imha ve siyasi soykırım operasyonlarını bir kez daha kınıyoruz. AKP hükümeti yakın bir tarihte KCK operasyonları ile binlerce insanımızı cezaevine koydu. Bu operasyonlarda herhangi bir sonuç almayan ve halkımızın yoğun demokrasi direnişi ile karşılaşan AKP hükümeti yine sonuç alamayacağı bir yöntem ile planladığı erken genel seçimlerden önce HDP’yi ve Kürt kurumlarını zayıflatarak tek başına iktidar olmayı hedeflemektedir. Ancak bu hesap halklarımızın mücadelesi ile bir kez daha boşa çıkacaktır. AKP hükümetine çağrıda bulunuyorum. Derhal imha ve inkar operasyonlarını durdurun, müzakere masasına geri dönün. Tutukladığınız Kürt siyasetçilerini serbest bırakın.”

Basın açıklamasının ardından 5 dakikalık oturma eylemi yapan kalabalık grup sessizce dağıldı.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş