Van'da göz altılara tepki

Van'da, HDP ve DBP yöneticilerine yönelik son günlerde gerçekleşen gözaltı olaylarına ilişkin basın açıklaması yapıldı.

VAN 17.10.2016 11:35:12 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van, Diyarbakır, Bitlis ve Tunceli'de geçen hafta düzenlenen operasyonlarda DBP ve HDP il ve ilçe yöneticileri gözaltına alınmıştı.
Konuyla ilgili olarak Van'da Sanat Sokağı'nda basın açıklaması yapıldı.
Açıklamaya HDP-DBP Van İl ve İlçe Yöneticileri, HDP Van Milletvekili Adem Geveri, Van Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Bekir Kaya, İlçe Belediye Eş Başkanları, TUYAD-DER, MEYA-DER yöneticileri ve bir grup vatandaş katıldı.
Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkan Yardımcısı Ahmet Aygün, "Hükümet 15 Temmuz darbe girişimini bahane ediyor. 15 Temmuz'dan bu yana sanki darbe girişimini gerçekleştirenler Kürtlermiş gibi topyekûn Kürtlere yönelim var." dedi.
"Hükümet yetkililerinin her platformda elinde silah olmadığı sürece her fikrin örgütlenebildiği, konuşabildiği, tartışabildiği bir ülke olduklarını" söylediğini ifade eden Aygün, şöyle devam etti:

"Daha dün bir Bakan, 'Onların tüm kurumlarını kapatacağız' diyerek açıkça bir itirafta bulunmuştur. Yıllarca askeri vesayete karşı her sıkıştığında 'Milli iradeye saygı, yüzde 50 ile bizi bu millet seçti' diyenler, bugün Kürt coğrafyasında yüzde 80'nin üzerinde oy alan partilerimize yönelik siyasi soykırım operasyonları yürütüyor. Bu ne yaman bir çelişki…"

"ÖCALAN'A CEVAP VERİN" TALEBİ

Öcalan'ın kardeşiyle yaptığı görüşmeyi hatırlatan Aygün, şunları söyledi:

"Televizyonlar, gazeteler, internet haber siteleri ve hatta Zarok TV dahi kapatılıyor, halkın oylarıyla kazanılmış belediyelere kayyumlar atanıyor ve şimdi de bir gecede 200 Kürt siyasetçisi gerekçe bile gösterilmeden gözaltına alındı. Son üç günde Amed, Batman, Hakkari, Van, Ağrı, Iğdır, Bitlis, Muş olmak üzere bir çok ilde eş güdümlü operasyonlarla, şafak vakti özel hareket timleriyle parti binalarımıza baskınlar yapılmış ve arkadaşlarımız gözaltına alınmıştır. Öcalan, kardeşi Mehmet Öcalan ile yapmış olduğu görüşmede halen kendi cephesinde Kürt sorununun çözümü noktasında çalışmalarının ve altı aylık projesinin olduğunu tekrar kamuoyuna deklare etmişti. Devletin Öcalan'ın bu projesine karşı samimi bir yaklaşım devreye koymasını talep ediyoruz."

"GÖZALTINA ALINANLAR SERBEST BIRAKILSIN"

Gözaltına alınan parti yöneticilerinin serbest bırakılmasını isteyen Aygün, "Siyasi darbelere boyun eğmeyeceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Arkadaşlarımızı derhal serbest bırakın."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı