Van'da 'Gönül Elçileri' Projesi Tanıtılacak

Van'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımın yapılacağı bildirildi.

VAN 15.02.2013 11:15:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın başlatmış olduğu 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtımın yapılacağı bildirildi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Van Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ünal Öncül, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından toplumda gönüllülük kavramına yönelik farkındalığın geliştirilmesi, toplumsal kalkınmaya katkı sağlayacak gönüllü sayısının arttırılması, insan kaynağı ihtiyacının güçlendirilmesi ve gönüllü çalışmanın yaygınlaştırılması amacıyla Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde gerçekleştirilen 'Gönül Elçileri Projesi'nin tanıtım toplantısını yapacaklarını söyledi. Öncül, "Halkımızın bu konuya duyarlı olmalarını bekliyoruz. Özgür iradeyle ve dayanışma ruhu içinde herhangi bir maddi karşılık beklemeksizin sahip olduğumuz imkanları toplum yararına kullanmamız gerekir. Yaşlıya, özürlüye, kadına, yetime ve öksüz çocuklarla toplumun her alanındaki dezavantajlı insana bir şefkat eli uzatmayı hedefleyen bu proje, böylesi yararlı hizmetlerin sunulmasına olanak sağlamaktadır. Bu proje çerçevesinde 19 Şubat Salı günü yapacağımız toplantıya da tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarının gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz" dedi. - Van