Van’da Gönül Elçileri Projesi…

Cumhurbaşkanı R.Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan önderliğinde ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın destekleriyle yürütülen Gönül Elçileri Projesi, Vali İbrahim Taşyapan’ın eşi Hatice Taşyapan’?

VAN 17.02.2017 20:28:01 0
Van’da Gönül Elçileri Projesi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Gönül Elçileri Projesi kapsamında koruyucu aile hizmeti hakkında  2 Nisan Polis evi toplantı salonunda gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına Vali İbrahim Taşyapan’ın eşi Hatice Taşyapan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik,  İl Müdür Yardımcıları, mülki amir eşleri, koruyucu aileler ve gönül elçileri katıldı.

   Cemile Seyyitoğlu’nun sunuculuğunu gerçekleştirdiği toplantıda Koruyucu Aile Hizmet Modelleri ile ilgili bilgi aktarıldı. Çocuk evlerinde koruma ve bakım altında iken Kamu Hastaneleri genel Sekreterliğine memur olarak çalışmaya başlayan ve aynı zamanda koruyucu aile olan Gülistan Elmas yaşadığı duyguları ve kendi yaşamından kesitler sunarak kardeşlerinin kendi yanında büyümesini istediği için koruyucu aile olmayı tercih ettiğini dile getirdi.

   Van ilinde en son koruyucu aile olan Nuray Kaya ise çok kısa bir süre önce koruyucu aile olduklarını dile getirdi. Kendisinin iki çocuğu olduğunu buna rağmen koruyucu aile olmaktan çok mutlu olduklarını söyleyerek, “Bu kısa sürede biz çocukların hayatına dokunacağız diye düşünürken, onlar bizim hayatımıza dokundu” dedi.

  ASP Müdürü Bozçelik ise ‘Gönüllülük Nedir, Gönüllü Aile Nedir ve Koruma ve bakım altındaki çocuklarımıza yaklaşım tarzımız nasıl olmalıdır’ konusunda sunum gerçekleştirdi.Bölge Gazetesi Haber Merkezi