Van'da gemi kaptanlığı eğitimi verilecek; 'Yelkenler fora'!

Van Ticaret ve Sanayi Odası (VANTSO) İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliği tarafından Van'da amatör denizci eğitimleri düzenlenecek.

VAN 1.12.2018 10:55:58 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Halkı denizle buluşturmayı, denizcilik kültürünü aşılamayı amaçlayan program kapsamında 6 Aralık 2018 tarihinde 1 günlük pratik eğitim verilecek. Daha sonra belirlenecek olan bir tarihte de deniz üzerinde gemilerle uygulamalı eğitimler başlayacak. Eğitim sonunda başarılı olanlara amatör denizci belgesi ve ehliyet verilecek. Eğitimlere katılmak isteyenler bizzat Van Ticaret ve Sanayi Odası'a başvuru yapmak durumunda. Edinilen bilgilere göre, kısa sürede eğitimden faydalanmak için başvuranların sayısı 200'ü aştı.

 

EĞİTİMİ ve SINAVI BAŞARIYLA TAMAMLAYANLARA EHLİYET

VANTSO İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilciliği, kurulduğu günden bu yana ilk kez “Gemi Kaptanlığı Eğitimi” vermeye hazırlanıyor. Meraklılarını gemiyle ve denizle buluşturacak olan eğitim programına katılacak olanlara, 24 metreye kadar 'özel tekne' kullanabilme yeterliliği kazandırılması amaçlanıyor. 1 günlük pratik eğitim, ardından uygulamalı eğitim ve sonrasında yapılacak olan sınavı başarıyla tamamlayacak olanlara ehliyet verilecek. 14 – 18 yaş aralığında olup, eğitime katılmak isteyenlerden de veli muvafakatı istenecek.

Eğitime katılmak isteyenler 1 adet fotoğraf, sağlık raporu veya sürücü belgesi ve ayrıca Vergi Dairesinde, belirtilen hesaba 32 TL 10 Kuruş ehliyet harcı yatırarak dekontlarını alıp o şekilde başvuru yapmak durumunda.

 

“YELKENLER FORA”

VANTSO İMEAK Deniz Ticaret Odası Van Temsilcisi Nevzat Aydın, eğitimlere ilişkin gazetemize yaptığı açıklamada; “ 'Denizci Millet, Denizci Ülke' parolasıyla ilimizde amatör denizci kurslarını başlatarak halkımızı denizle buluşturmayı amaçlıyor, denizcilik kültürünü aşılayarak kopmayan bir bağ sağlamak için 'Yelkenler fora' diyoruz. 1 günlük teorik eğitimin ardından, ilerleyen zamanlarda belirlenecek olan bir tarihte deniz üzerinde uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlere katılmak isteyen çok sayıda kişi var. Kısa süre olmasına rağmen 200'ün üstünde bir başvuru söz konusu. Bu eğitimlerin düzenlenmesinde Van Ticaret ve Sanayi Odamızın da ciddi katkıları var. Yine Doğu Anadolu Kalkınma Ajansının da katkıları olacak ve önemli bir eğitimi ilimizde gerçekleştirmiş olacağız” ifadelerini kullandı. Özel Haber: Umut Tarhan

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi