Van’da ‘Gelin engelleri beraber aşalım’ çalıştayı

Van İl Müftülüğü, ‘Gelin Engelleri Beraber Aşalım’ çalıştayı kapsamında engelli STK’ların temsilcileri ile bir araya geldi.

VAN 19.12.2015 20:16:33 0
Van’da ‘Gelin engelleri beraber aşalım’ çalıştayı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 


Van İl Müftülüğü, ‘Gelin Engelleri Beraber Aşalım’ çalıştayı kapsamında engelli STK’ların temsilcileri ile kahvaltıda bir araya geldi.

İl Müftülüğü binasında verilen kahvaltıda, Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Engelli STK’ların temsilcileri ile bir araya gelen İl Müftüsü Nimetullah Arvas, müftülük olarak engellilere büyük bir önem verdiklerini ifade ederek, engellilerin toplum olarak hepimizin emaneti olduğunu söyledi.

Müftü Arvas; “Bu kapsamda İlimiz Müftülüğünce birçok cami ve Kur’an Kursunun engellilerin rahat girip çıkabilecekleri ve ibadetlerini rahatça yapabilecekleri ortamlar hazırlanmış, isteyen engelli kardeşlerimize evlerinde Kur’an dersleri hizmeti verilmektedir. Vatandaşlarımız, engellilere karşı duyarlı olmaları konusunda vaaz ve hutbelerle aydınlatılmaktadır.” dedi.

Çalıştayın çok faydalı geçtiğini ve engellilerin dertlerini daha iyi anladıklarını dile getiren Arvas, engellilerin daha iyi koşullarda yaşamaları ve dini ihtiyaçlarının giderilmesi konusunda üzerine düşen bütün hizmetleri ifa edeceklerini dile getirdi.

Toplantı, Müftü Arvas’ın katılımcılara Kur’an-ı Kerim ve çeşitli hediyeler vermesiyle son buldu. (İLKHA)