Van'da fuar hazırlıkları

Van'da Ajans Asya Fuarcılık tarafından biri Ekim ayında, diğeri de Kasım ayında peş peşe iki fuar düzenlenecek. Gazetemize konuşan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, her iki fuar için hazırlıkların sürdüğ?

VAN 12.10.2016 10:28:27 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

KASIM AYINDA OLACAK
Gazetemize konuşan Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Turizm ve Seyahat Fuarı için hazırlıkların sürdüğünü ifade etti.
Geleneksel hale getirilen Turizm ve Seyahat Fuarı'nın 7.'sinin Kasım ayında olacağını belirten Güler, "Umarız yeni bir sıkıntı doğmaz. Bu fuarımızı 10-13 Kasım tarihleri arasında yapacağız. Bu fuarla ilgili çalışmalarımız sürüyor" dedi.

EKİM'DEKİ FUAR
27-30 Ekim tarihleri arasında da bu yıl "Türkiye - İran İhracaat Zirvesi ve Fuarı" ismiyle anılan fuar, Kongre Fuar Merkezi'nde yapılacak.
Bu fuarla ilgili de bilgi veren Ajans Asya Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Güler, bölge illerinin iç pazarda istediğini elde edemediğini, bu nedenle İran pazarına büyük bir ihtiyaç duyulduğunu söyledi.
Dünyanın yüzünü İran pazarına çevirdiğini ifade eden Güler, "İran ekonomisi 2015 yılı itibariyle 396 milyar dolarlık Gayri Safi Milli Hasıla büyüklüğüne sahip bulunuyor. Bu açıdan bakıldığında İran dünyanın en büyük 29'uncu ekonomisi durumundadır. Bölgemizle dil ve kültür birlikteliği olan İran 80 milyon nüfusu ile büyük bir pazardır. Bu büyük pazara girmek, gerek bölgemiz gerek ülkemiz için büyük fırsatlar içermektedir." diye konuştu.

FUARIN KAPSAMI
Fuarın 4 sektörü kapsayacağını ifade eden Güler, şu bilgileri verdi:
"Fuar İnşaat, Tekstil, Mobilya ve Otomotiv sektörlerini kapsayacak. İran'da bunun çalışmalarını yaptık. İran'dan 250 alım heyeti katılacak. Bu fuar İran tarafında Tebriz, Urumiye, Reşt, Zencan, Mahabad, Kirmanşah, İsfahan ve Senendeşt illerini kapsıyor. Fuarımızın hedef bölge illeri de Van, Muş, Bitlis, Ağrı, Iğdır, Hakkâri, Kars, Siirt, Erzurum, Erzincan, Malatya, Tunceli, Ardahan, Elazığ, Bingöl, Diyarbakır, Batman, Siirt, Mardin illeridir."

İKİ BAKAN KATILACAK
Fuara ekonomiyle ilgili en az iki bakanın da davet edileceğini anlatan Güler, şunları söyledi:
"Fuara iki bakan da katılacak. Onun da çalışmasını yapıyoruz. Bu fuarla bölgedeki tüccarların işbirliği geliştirmesi olanağı sağlanacak. Dışarıdan gelecek alım heyeti ile gerek turizm gerek ticaret anlamında bölgeye canlılık gelecek."

"DESTEK BEKLİYORUZ"
Herkesin fuara destek vermesini beklediklerini ifade eden Güler, şunları kaydetti:
"Bölgemiz turizm ve ticaret alanında zor günler yaşıyor. Bölge ekonomimiz çok sıkıntılı günler geçiriyor. Herkesin fuarlarımıza destek vermesini bekliyoruz. Esnafın ilerlemesini istiyorsak, herkesin gelip fuarı gezmesi, görmesi gerekiyor. Tüm herkesten fuara destek bekliyoruz."

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı