Van'da Fırtına Seraları Parçaladı

Van'da pazar günü etkili olan fırtına bir çok ev ve işyerinin çatılarını uçururken, Kale Yolu üzerinde kurulu seraları da parçaladı.

VAN 1.04.2014 18:31:06 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van'da pazar günü etkili olan fırtına bir çok ev ve işyerinin çatılarını uçururken, Kale Yolu üzerinde kurulu seraları da parçaladı. Ayla Erdemir'e ait 7 dönüm arazi üzerine kurulu seraların demirlerini kırıp yerle bir eden fırtına, ekili sebzelere de büyük zarar verdi.

Pazar günü Van ve bir çok ilçesinde saatteki hızı zaman zaman 60 kilometreyi bulan fırtına hayatı felç etti. Karla birlikte de etkili olan fırtına nedeniyle bir çok ev ve işyerinin çatısı, reklam tabelaları uçtu. Fırtına, Kale Yolu üzerinde kurulu bir seraya da büyük zarar verdi. 7 dönüm arazi üzerine kurulu dev seraların naylonlarını yırtan ve demirlerini parçalayan fırtına, ekili sebzelere de büyük zarar verdi.

Ayla Erdemir büyük bir masraf yaparak seraları 7 ay önce kurduklarını belirterek, "Tüm yatırımımızı buraya yaptık. Bölge için önemli bir yatırımdı. Ancak fırtına hem maddi hem de manevi büyük zarar verdi bize. Zararımızı karşılayabilmek için yetkililerden destek istiyoruz" dedi.