Van'da fırtına ağaç devirdi

Van'da dün gece etkili olan şiddetli fırtına nedeniyle birçok evin güneş enerjileri ve çatıları uçarken bir aracın üzerine devrilen ağaç ise maddi hasara neden oldu.

VAN 29.03.2014 12:17:10 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van’da gece saat 02.00 sıralarında etkili olan fırtına, özellikle kenar mahalleri savaş alanına çevirirken Şerefiye Mahallesi Doğu Caddesi Zaferler İlköğretim Okulu karşısında boş alanda park halindeki bir aracın üzerine ağaç devrildi.

Araçta maddi hasar oluşurken, araç sahibi çevrede bulunan çürük ağaçların kesilmemesine tepki gösterdi. Aynı mahallede birçok evin çatı ve güneş enerjilerinin de uçtuğu öğrenildi.

Olayı anlatan araç sahibi Nedim Taşkın, olayın gece saatlerinde meydana geldiğini belirterek, “Dün gece saatlerinde şiddetli rüzgâr oluşması sonucu bu civarda çok sayıda bu şekilde kuru ağaçlar var. Zaten bu ağaçlar çürümüş bunlar tehlike arz ediyor. Rüzgârın da etkisi ile ağaç devrilmiş. Kaza geliyorum demez gelmiş gece arkadaşlar fark etmişler. Bizlere haber verdiler sağ olsunlar. Araçta hasar var ama ne kadar olduğunu bilmiyorum. Maddi hasarımız var.” diye konuştu.

Öte yandan, fırtınanın etkisi ile Van merkez ve kenar mahallelerde birçok evin çatısı ve güneş enerjisi paneli söküldü. Fırtınanın gece saatlerinde oluşması olası can kaybı ya da yaralanmanın önüne geçti. (Murat Dalgın-İLKHA)