Van'da farklı mimarisiyle dikkat çeken cami…

Van'ın Halilağa Mahallesi'nde inşa edilen ve bitirilmeyi beklenen Askeri Rüştiye Camii, farklı mimarisiyle dikkat çekiyor.

VAN 20.07.2015 11:16:34 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Son yıllarda birçok caminin inşa edildiği Van'da, iki-üç yıldır inşaatı devam eden camilerden biri de Askeri Rüştiye Camii. Söz konusu cami oldukça güzel bir mimari ile inşa ediliyor. Caminin vatandaşların desteği ile yapıldığı belirtilirken bitmesi için de yine vatandaşın yardımına ihtiyacı olduğu ifade ediliyor. Oldukça güzel bir görüntüsü olan cami Halilağa Mahallesi'nde Terzioğlu olarak bilinen bölgede inşa ediliyor.
Caminin hemen yanında ise İsmet Terzioğlu Kur'an Kursu yer alıyor.
Vatandaşlar caminin bitmesi için herkesin desteğine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, "Bize dünyada miras olarak kalacak olan en önemli eserlerden biri camiler ve Kur'an kurslarıdır. O yüzden bu camilerin bitmesi için mutlaka destek olunması gerekir. Van'a Bitlis'ten, Hakkari'den, Ağrı'dan gelerek camiler için destek isteniyor. Elbette oradaki ibadethanelere de destek verilmeli. Ama bu camilere de mutlaka destek olunması şart" yorumunda bulunuyorlar.
Öte yandan caminin duvarına ise banka hesap numaralarının bulunduğu reklamlardan asılarak vatandaşın yardım edeceği zaman banka aracılığıyla da yardım yapması gerektiği hatırlatılıyor.

Bölge: Salih Deniz