Van’da, ‘Evden Kur’an Öğrenme’ kampanyası…

Van İl Müftüsü Ömer Keskin, “Kur'an Öğrenmeyen Kalmasın" düşüncesi ile daha önce Kur'an öğrenme fırsat bulamamış, Kur'an kurslarına hiç katılamamış olan vatandaşlara evde kaldıkları süre içerisinde Kur'

VAN 25.12.2020 11:23:14 0
Van’da, ‘Evden Kur’an Öğrenme’ kampanyası…
Tarih: 01.01.0001 00:00

 Van İl Müftüsü Ömer Keskin, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Türkiye geneli “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla uzaktan eğitimle gerçekleştirilecek Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırladığını belirterek, Van İl Müftülüğü olarak “Haydi Van Evden Kur’an Öğrenmeye”  kampanyası ile Vanlıları Kur’an okuma eğitimine davet etti

   Müftü Keskin, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılması için evlerde kalınması gereken bu günlerde Kur’an’ı öğrenmeyen kalmasın düşüncesiyle “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı hazırlandığını vurguladı. Müftü Keskin, söz konusu programın belirlenen esaslar çerçevesinde yürütüleceğini ifade etti.

   Müftü Keskin, haftada 3 gün ve günde 2 saat dersin yapılacağı programa başvuruların diyanet web sayfası üzerinden yapılabileceğini ve 14 yaş üzerindeki kişilerin başvurabileceği programa, Kur’an-ı Kerim okumasını bilmeyenlerin katılabileceğini söyledi.

   Müftü Keskin, 2 tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilk turuna, 21 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurular alınacağını ve derslerin, 28 Aralık 2020 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacağını söyledi. İkinci tur başvurularının ise 4 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacağını belirten Keskin, ikinci tur derslerin ise 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade etti.

   “KUR’AN SEVGİSİ VE BİLİNCİ OLUŞTURMAK AMACIYLA HZ. PEYGAMBER’DEN ÖRNEKLER PAYLAŞILACAKTIR”

   Programla alakalı gazetemize özel açıklamalarda bulunan Müftü Keskin, “Kur'an Öğrenmeyen Kalmasın düşüncesi ile daha önce Kur'an öğrenmeye fırsat bulamamış, Kur'an kurslarına hiç katılamamış olan vatandaşlarımızın evde kaldıkları süre içerisinde Kur'an-ı Kerim eğitimi almalarına imkan tanımak için Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzce, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını ile mücadele ve salgının muhtemel etkilerinin azaltılması için evlerde kalmamız gereken bu günlerde Kur’an’ı öğrenmeyen kalmasın düşüncesiyle “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı (Uzaktan Eğitim) hazırlanmıştır. Söz konusu program belirlenen esaslar çerçevesinde yürütülecektir. Kur’an-ı Kerim Öğretim Programı uzaktan eğitim olarak uygulanacaktır. Haftalık 6 saatten oluşan program, haftada 3 gün, günde 2 saat olmak üzere 8 hafta ve toplam 48 krediden oluşmaktadır. Elif-Bâ ve Kur’an-ı Kerim öğretiminde öğrencilerin harfleri/kelimeleri doğru telaffuz etmelerine özen gösterilecek, ayet ve hadislerden örnekler verilerek, dinimizin Kur’an-ı Kerim’in öğrenilmesi ve öğretilmesine verdiği değer üzerinde durulacak. Öğrencilerde Kur’an sevgisi ve bilinci oluşturmak amacıyla, Hz. Peygamber’den günümüze tarih ve medeniyetimizde Kur’an eğitim ve öğretimine verilen öneme dair örnekler paylaşılacaktır” dedi

   “VATANDAŞLARIMIZ KAYIT YAPMA KONUSUNDA PROBLEM YA DA ZORLUK YAŞAMALARI HALİNDE İL VE İLÇE MÜFTÜLÜKLERİMİZE GİDEBİLİRLER”

   Program akışı hakkında bilgi veren Müftü Keskin, “Bir ders süresi 40 dakikadır. Programın günleri ve saatleri öğrencilerin taleplerine göre düzenlenebilecektir. Sınıflar 6 ile 12 kişiden oluşacaktır. Sınıflar üç ayrı grupta toplanacak olup yaşlar; 14-18, 19-30, 31 üzeri şeklinde planlanacaktır. Öğrenci başvuru işlemleri Başkanlığımız web sayfası (www.diyanet.gov.tr) üzerindeki banner vasıtasıyla gerçekleştirilecektir. 2 tur şeklinde gerçekleştirilecek programın ilk turuna, 21 Aralık 2020 - 3 Ocak 2021 tarihleri arasında başvurular alınacak ve dersler, 28 Aralık 2020 - 21 Şubat 2021 tarihleri arasında yapılacak. İkinci tur başvuruları ise 4 – 17 Ocak 2021 tarihleri arasında alınacak ve dersler 11 Ocak - 7 Mart 2021 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Vatandaşlarımız kayıt yapma konusunda problem ya da zorluk yaşamaları halinde il ve ilçe müftülüklerimize gelebilecekleri gibi din görevlilerimiz aracılığıyla da kendilerine gerekli bilgi ve yönlendirmeler yapılabilecektir” ifadelerini kullandı.

   “BRAİLLE OKUMAYI BİLEN GÖRME ENGELLİLER İLE İŞİTME ENGELLİ VATANDAŞLAR DA BAŞVURU YAPABİLECEK”

   Engellilere yönelik seçeneklerin de oluşturulduğunu söyleyen Müftü Keskin, “Engelliler için seçeneklerin de oluşturulduğu programa, Braille okumayı bilen görme engelliler ile işitme engelli vatandaşlar da başvuru yapabilecek. Ayrıca görme engelli vatandaşların durumlarını gösteren bir raporla başvurmaları halinde “Braille Kur’an-ı Kerim Elif-Ba’sı” ücretsiz olarak adreslerine gönderilecek. İşitme engelli vatandaşların eğitimlerinde ise Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından işitme engelliler için özel hazırlanan Elifba cüzü kullanılacak. Programa kayıt yaptıran işitme engelli vatandaşlar, https://egitimhizmetleri.diyanet.gov.tr/Documents/isitme-engellilere-ozel-elif-ba-1.pdf linki üzerinden kitabın PDF formatına ücretsiz olarak erişilebilecek. Programda Kur’an kursu öğreticilerinin yanı sıra vaizler, din hizmetleri uzmanları, imam hatipler ve müezzin-kayyımlar görev alacak” diye konuştu.