Van'da Ev Yangını

Van'ın Muradiye ilçesinde 20 kişilik ailenin kaldığı ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

VAN 11.09.2013 20:15:54 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'ın Muradiye ilçesinde 20 kişilik ailenin kaldığı ev, çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Edinilen bilgiye göre, ilçeye 18 kilometre uzaklıktaki Ovapınar köyünde 80 yaşındaki Şakir Çakan'ın evinde elektrik kontağından yangın çıktı. Olay yerine gelen itfaiye ekibi, yangına köylülerin yardımıyla müdahale etti. Bir yandan yangını söndürmeye çalışan vatandaşlar, diğer yandan da pencereleri kırarak alevlerin içinden eşyaları kurtarmaya çalıştılar. İki saatlik bir çalışmadan sonra yangın söndürülürken, ev kullanılamaz hale geldi.

Tandır evinde ekmek pişiren Çakan ailesinin fertleri, birden alevleri gördüklerini belirterek, "İlk odada çıkan yangını söndürmeye çalıştık, ancak duman ve alevlerin içinde yapacağımız bir şey yoktu. Komşular geldi, ancak onlarda bir şey yapamadılar. İtfaiye gelene kadar iş işten geçmiş, evimiz tamamen yandı. Biz de çaresizce izlemekle yetindik" dediler.

Naci Songül isimli köylü ise, evden çıkan dumanı gördüğünü ifade ederek, "Eve yaklaştığım sırada alevler pencereden çıkmaya başladı. Bütün çabamıza rağmen hiçbir şey yapamadık. Bu evde üçü gelin toplam 20 nüfus yaşıyor. Gelinlerin kocaları ise diğer illerde inşaatlarda çalışıyorlar. Nişanlı ve askerde olan bir oğlu daha var. O da bu yıl düğün yaparak aynı eve taşınacaktı. Ama görüldüğü gibi ortada ev diye bir şeyleri kalmadı. Yetkililerin bu aileye kış gelmeden acilen yardım yapmalarını bekliyoruz" diye konuştu.

Ev sahibi Şakir Çakan da, 80 yaşında olduğunu belirterek, "Bu yaşa kadar çocuklarım inşaatlarda çalışarak ancak bu evi yapabildik. O da tamamen yandı. Allah'a çok şükür can kaybımız olmadı. Kış yaklaşıyor, dışarıda perişan olmamak için acilen yeniden bu binanın üstünü kapatmamız lazım. Ancak maddi durumumuz yeterli değil, yetkililerin yardımını bekliyoruz" şeklinde konuştu.

Yangını söndürdükten sonra köyden ayrılmak isteyen itfaiye araçları ise yolların dar olmasından dolayı girdikleri yerden köylülerin yardımıyla bir saatlik çalışma sonucu çıkarılabildi.