Van'da esnaf kepenk açamadı

Türkiye'nin birçok ilinin yanı sıra dün Van'da da, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını protesto etme bahanesiyle PKK'lı grupların çıkardığı olaylardan dolayı bugün de Van'da esnaflar kepenk açamadı.

VAN 8.10.2014 11:02:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dün öğle saatlerinde Van’da çıkan olaylardan dolayı birçok esnafın dükkanı ve iş yeri yakılırken, bir çok esnaf da ciddi anlamda zarar gördü. Gergin havanın bugün de devam etmesi nedeniyle eczane ve fırınlar haricinde esnaflar kepenklerini açamadı.

 

IŞİD’in Kobani’ye yönelik saldırılarını protesto  bahanesiyle, özellikle mütedeyyin insanların ev, işyeri ve araçlarına saldıran İslam düşmanı PKK’lı grupların taşkınlıkları  gece geç saatlere kadar devam etti. Van’da çıkan olaylarda birçok araç ve iş yeri ateşe verilirken, birçok market ise  saldırganlarca  yağmalandı.

 

2011 yılında meydana gelen depremlerden sonra büyük bir zarar gören Van esnafı, depremden sonra toparlanmaya başlarken,  PKK’lı grupların saldırılarına uğrayan  birçok esnaf  büyük zarar gördü.

 

Van’da dün çıkan olaylar gece geç saatlere kadar devam ederken, bazı bölgelerdeki MOBESE direkleri devrilerek tahrip edildi.

 

Öte yandan Van’ın Erciş ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilirken, Van’da ise asker ve polis yoğun güvenlik önlemi aldığı gözlemlendi.