Van’da erozyonla mücadele kararlılığı

Van’ı ziyaret eden Çölleşme ve Erozyonla Mücadele (ÇEM) Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, “Havzadaki toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarına hem ÇEM, hem de Orman Genel Müdürlüğü olarak devam edeceklerini” söyledi.

VAN 13.12.2018 09:46:32 0
Van’da erozyonla mücadele kararlılığı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Edinilen bilgilere göre, ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, emekli Orman Genel Müdürü Abdurrahman Sağkaya, Havza Planlama ve Arazi Islahı Dairesi Başkanı Kürşat Yıldırım ile Havza İzleme Uzmanı Serpil Acartürk’ün de yer aldığı heyet, “Murat Nehri Havzası Rehabilitasyon Projesi” kapsamında havzada yer alan illerde incelemelerde bulundu. 

VAN ZİYARETİ
İki gün süren inceleme gezisinde heyet, ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek başkanlığında, Van Orman İşletme Müdürlüğü’nü de ziyaret etti.
Ziyaret sırasında ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, erozyon ve sel kontrol projelerinin uygulamaları hakkında müdürlük yetkililerinden bilgi aldı.

EROZYONLA MÜCADELE VURGUSU
Ziyaret sırasında konuşan ÇEM Genel Müdürü Dr. Ahmet İpek, şunları söyledi:
“Havzadaki toprak muhafaza ve erozyon kontrolü çalışmalarına hem ÇEM, hem de Orman Bölge Müdürlüğü olarak devam edeceğiz.  Bundan sonra hem buradaki erozyon çalışmalarını izlemeye devam edeceğiz, hem de havzayı uluslararası bir eğitim sahası haline getirmeye çalışacağız. Havza için erozyon açısından koruyucu etkisi olan bitkiler için de çalışmalar yürüteceğiz.” 

HAVZA İLLERİNDE İNCELEME
Van’daki ziyaret ardından heyetin, diğer havza illerine de giderek incelemelerde bulunduğu ve Bitlis, Muş, Bingöl ile Elazığ Orman İşletme Müdürlüklerini de ziyaret ederek, yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldığı öğrenildi.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi