Van'da “Erdemli Kadından Erdemli Topluma“ projesi

Van'da 'Erdemli Kadından Erdemli Topluma' isimli proje kapsamında 'Ayetler Çerçevesinde Kadının Konumu' konulu bir konferans verdi.

VAN 2.04.2014 13:02:23 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Müftülüğü’nün yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” isimli SODES projesi çerçevesinde yapılması planlanan konferanslardan 4.’sünü gerçekleştirdi.



Semerkant Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen konferansta konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, Katılımcılara ve Diyanet İşleri Başkanlığı Van Abdulhakim Arvasi Eğitim Merkezi Müdürü Fudayl Erkoç’a teşekkür etti.
Daha sonra konuşan, Eğitim Merkezi Müdürü Fudayl Erkoç ise ‘Ayetler Çerçevesinde Kadının Konumu’ konulu bir konferans verdi.



Erkoç konuşmasında şunları söyledi: “Kur'an ilk aşamada benliğin inşasına başlar. Ben kimim, varlık amacım ne ve ne için yaşıyorum sorularını cevaplar. Böylece Kur'an anlam arayışımıza rehberlik yapar. Burada zihniyetin dönüşümü söz konusudur. Bu yüzden söylediklerinize dikkat edin, yoksa düşüncelerinize dönüşür. Düşüncelerinize dikkat edin, davranışa dönüşür. Davranışlarınıza dikkat edin, alışkanlıklara dönüşür. Alışkanlıklarınıza dikkat edin, değerlere dönüşür. Değerlerinize dikkat edin, karakterinize dönüşür. Karakterinize dikkat edin, kaderinize dönüşür.”



Program, verilen konferansın ardından sona erdi. (Murat Dalgın - İLKHA)