Van'da 'Erdemli Kadından Erdemli Topluma' Projesi

Van İl Müftülüğü’nün SODES kapsamında yürüttüğü “Erdemli Kadından Erdemli Topluma” konulu projesi çerçevesinde düzenlediği konferanslar dizisinden ikincisi yapıldı.

VAN 18.02.2014 18:38:42 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van İl Müftülüğü'nün SODES kapsamında yürüttüğü "Erdemli Kadından Erdemli Topluma" konulu projesi çerçevesinde düzenlediği konferanslar dizisinden ikincisi yapıldı.

Semerkant Konferans Salonu'nda İstanbul Kadıköy Vaizi Ayşe Nur Özkan'ın katılımıyla gerçekleştirilen seminerin açılışında konuşan Van Müftüsü Nimetullah Arvas, aile içi ilişkilerde eşlerin bardağın boş tarafına bakmamaları gerektiğini söyledi. Arvas, "Hz. Peygamber (s.a.v.) hanımlarına karşı şiddet uygulamadığı gibi kalplerini de kırmamıştır. Kendisine yönelik hanımlarının yanlış davranışları olsa da öfkesine kapılmamıştır. Her insanın hatası vardır. Ama her insanın iyi tarafları da vardır. Önemli olan bunları görebilmektir" dedi.

Daha sonra kürsüye çıkan İstanbul Kadıköy Vaizi Ayşe Nur Özkan, "Ailede Öfke Kontrolü" konulu bir konuşma yaptı. Özkan, "Öfke, dışarıdan gelecek tehlikeleri def etmek için Cenab-ı Hak tarafından kullarına ihsan edilen bir kuvvet olarak tanımlanmaktadır. Buna göre öfke insanidir ve son derece doğaldır. Öfke, yaşanması gereken bir duygudur. Bu duygumuzu karşımızdaki insanlarla paylaşmamız gerekir. Aksi taktirde biriktirdiğimiz duygular tıpkı akışı olmayan suların bataklığa dönüşmesi gibi içimizde bir çöplüğe dönüşür. İfade edilmemiş duygular bedensel ve zihinsel hastalıklara neden olur. Ancak duygularımızı ifade ederken dikkatli olmamız gerekir. Zira öfke kontrolünde ilk adım duyguların doğru şekilde ifade edilmesidir" dedi. - VAN