Van'da Engelliler Haftası

Van İl Sağlık Müdürü Dr.

VAN 10.05.2013 15:55:28 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van İl Sağlık Müdürü Dr. Bilal Acar, engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak onların üretken ve verimli hale getirilesi gerektiğini belirterek, "Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım" dedi.

10-16 Mayıs tarihleri arasında kutlanan "Engelliler Haftası" nedeniyle bir açıklama yayınlayan Dr. Bilal Acar, engelli vatandaşların bir kez daha hatırlanması, sorunlarının daha yakından dile getirilerek, toplumun dikkatinin çekilmesi ve çözüm yollarının bulunması açısından önemli haftalardan biri olduğunu belirtti. Dr. Bilal Acar, engellilik konusunda duyarlılık oluşturmak, toplum içine dahi çıkmakta zorlanan engelli bireyleri toplumla bütünleştirmek, onları topluma kazandırmak adına bu haftanın çeşitli etkinliklerle kutlandığını kaydetti. Dr. Acar, doğuştan veya herhangi bir hastalık ya da kaza gibi bir nedenle engelli hale gelenlerin, toplumun ayrılmaz bir parçası olarak görülmesi, sorunlarının çözümü, toplumda üretken hale gelmeleri ve toplumsal hayata uyumları ve hayat standartlarının yükseltilmesi sosyal hizmetlerin en önemli görevleri arasında olduğunu belirterek, "Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi bu vatandaşlarımıza yönelik çeşitli hizmetler vermektedir. Evde Sağlık Hizmetleri Birimi'ne müracaat eden engelli vatandaşlarımızın gereksinim duydukları konularda bilgi verilir, yönlendirilir ve mağduriyetleri durumunda ve tedavi talepleri olduğunda destek verilir, özürlü sağlık kurul raporlarının itiraz başvurularını alır ve takibi yapılarak kişilere bilgi verilmektedir. Evde Bakım Sağlık Hizmetleri Birimi ise ilk etapta ilimizde yatalak olup da sağlık hizmetleri için hastaneye gidemeyen vatandaşlarımıza; ilgili birim gözetiminde kişinin evinde sağlık durumunun tespit edilerek evinde sağlık hizmetlerinin; gerek ilgili birim, doktor ve çalışanları ile gerekse hastaneden uzman ekip tarafından yerinde müdahalenin yapılması veya hastane ortamında tedavi edilmesi gerektiği durumlarda da intikali hususunda destek çıkılır. Toplumda engelli engelsiz herkesin eşit hak ve özgürlüklere sahip olması dileğiyle tüm engellilerimizin Engelliler Haftası'nı kutlayarak, her zaman yanlarında olduğumuzu belirtir, sağlık ve mutluluklar dilerim" dedi.

Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak onları üretken ve verimli hale getirilesi gerektiğini belirten Dr. Acar, "Engelliler de yaşamlarını sürdürmek için çalışmak ve gelir sağlamak zorundadırlar. Çünkü çalışmak yaşamı güzelleştirir, insanı mutlu eder, huzur verir. Engellilere acımak, onlara bakarak duygulanmak soruna çözüm getirmez. Engelli bireylerimize yardımcı olmak istiyorsak,

çalışabilecekleri alanlarda işveren firmalar olsun, yapabilecekleri her anlamda iş vermek gerekir. Engellilerin beceri ve yetenekleri doğrultusunda iş imkanı sağlayarak onları üretken ve verimli hale getirebiliriz. Her normal insanın bir engelli adayı olduğu gerçeğini aklımızdan çıkarmayalım" şeklinde konuştu.