Van’da engelli vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı

Van Büyükşehir Belediyesi, “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle program düzenledi.

VAN 4.12.2021 09:50:40 0
Van’da engelli vatandaşlar unutulmaz bir gece yaşadı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da 3 Aralık Dünya Engelliler günü dolayısıyla kentte çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Van Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi tarafından Elite World otelde düzenlenen etkinlik renkli görüntülere sahne oldu. Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, eşi Meral Bilmez, Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Fatih Çelikel, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Bekmez ile eşi Bilgin Bekmez, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, engelli bireyler ve aileleri katıldı.

Vali Mehmet Emin Bilmez ve eşi Meral Bilmez programa katılan engelli vatandaşlarla yakından ilgilendi. Programda konuşan Vali Mehmet Emin Bilmez, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla il genelinde farkındalık oluşturmak için gün boyu çeşitli etkinlikler yapıldığını söyledi.

Hiçbir engelin sosyal hayata ve ekonomik hayata engel olmayacağını ifade eden Vali Bilmez, “Bugün ilimizde engelli vatandaşlarımız yerine empati yapabilmek için bir sürü etkinlik düzenlendi. Kendimizi sevelim, ailemizi sevelim, şehrimizi sevelim, ülkemizi sevelim. Önümüzdeki bütün engellerin kaldırılması anlamında ülkemiz ciddi adımlar attı. Ama toplumsal zihniyet anlamında da daha atmamız gereken adımlarımız var. İnşallah özgürce hayatın içine karışan, sosyal ve ekonomik hayatta yerinizin alabileceği, hayalinizdeki kenti ve ülkeyi birlikte inşallah yaşarız. Bugünkü etkinliklerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Daha sonra program, Van Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığına bağlı Gündüz Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğün Özel Gereksinimli Bireylerin gösterimi ve müzik dinletisi ile devam etti.

Fizyoterapist Nebi Erdal’ın kısa film gösteriminin de olduğu yemek programı daha sonra Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile sona erdi.Van Bölge Gazetesi Haber Merkezi