Van'da elektrik kesintilerine tepki

Van'da son günlerde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine esnaf ve vatandaşler büyük tepki gösterdi.

VAN 18.06.2014 23:33:02 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da son günlerde meydana gelen elektrik kesintilerine esnaf ve vatandaşlar büyük tepki gösterdi. Esnaf,  sık sık yapılan elektrik kesintilerinden dolayı iş yapamaz duruma geldiğine vurguda bulundu.

 Elektrik kesintilerinin sık sık kesilmesine büyük tepki göster esnafl, BAĞ-KUR, SGK, kira, su, gibi giderlerini artık ödeyemediklerini ifade ettiler.

 Şerefiye Mahallesi Santral Sokak’ta sık sık yaşanan elektrik kesintileri esnafı adeta çileden çıkarttı. Birçok esnaf sürekli yapılan elektrik kesintilerinden dolayı iflas eşiğine geldiğini ve bundan dolayı dükkânlarını kapatma noktasına geldiklerini söylediler.

 “Yeter artık”

TEDAŞ’ın özelleştiğinden bu yana verimli enerji alamadıklarını söyleyen esnaf, “Vergimizi ödeyemiyoruz, Bağ-Kurumuzu ödeyemiyoruz. Elektrik kesintilerin dolayı dükkânlarımızı erken kapatmak zorunda kalıyoruz. Aylık bin TL’den fazla kira veriyoruz. TEDAŞ bırakmıyor ki iş yapalım. İş yerlerimize denetlenmeye gelindiği zaman Emniyet Müdürü herkesten önce geliyor. Ama derdimizi, sorunumuzu soran yok. Kaymakam özel olarak iş yerlerimizi denetletiyor. Yeter artık ya bıktık artık. Dükkânlarımızı satacağız. Elektrik kesintilerinden dolayı birçok cihazım zarar gördü. Geçenlerde aniden kesilen elektrikten dolayı bir çok bilgisayar kasası, PC ekranı, modem ve benzeri birçok cihazım zarar gördü. Burada ki esnafın hemen hemen hepsi elektrik kesintisi nedeniyle mağdur durumdadır. Yetkililerden bu konuya duyarlılık gösterip, ilgilenmelerini istiyoruz.” İfadelerini kullanarak TEDAŞ’a tepki gösterdiler.