Van'da 'Ekolojik Sanat'

Bir süre önce kuruluşunu deklere eden Mezopotamya Ekoloji Hareketi bünyesinde çalışma yürüten Van Ekoloji Meclisi, Batman'ın Hasankeyf ilçesinde düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde 'Ekolojik Sanat' atölyesi gerçekleştirdi.

VAN 18.09.2015 18:39:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Mezopotamya Ekoloji Hareketi bünyesinde çalışma yürüten bir başka meclis olan Batman Ekoloji Meclisi, 20 Eylül tarihini, "Dünya Hasankeyf Günü" olarak ilan etti. 
Diyarbakır ve Van başta olmak üzere bölgedeki ekoloji meclisleri gün dolayısıyla 20 Eylül'de Hasankeyf'te düzenlenecek etkinliklerde bir araya gelecek.

VAN'DA ATÖLYE ÇALIŞMASI
Van Ekoloji Meclisi de bu amaçla bir atölye çalışması gerçekleştirdi. 
Atölye çalışmasıyla ortaya çıkarılan Hasankeyf'e ve doğaya ait eserler 20 Eylül günü gerçekleştirilecek etkinliklerde Van adına kurulacak stantta yer alacak.

"SANATLA ANLATMAK İSTEDİK"
Hasankeyf'in tarihi önemine vurgu yapan Van Ekoloji Meclisi aktivisti Yasemin Özdemir, 
"Biz de Van Ekoloji Meclisi olarak Batman Ekoloji Meclisi'nin 20 Eylül Hasankeyf günü ilanını desteklemek için 'Hasankeyf' konulu drama atölyesi çalışması yaparak ekolojiyi sanatla anlatmaya çalıştık." dedi.

SANAT KOMİSYONU ÖNERDİ
Sanat Komisyonu'nun önerisinden yola çıkarak böyle bir çalışma tertiplediklerini anlatan Özdemir, şu bilgileri verdi:
"Sanat Komisyonu'muzun 'ekolojik sanat' önerisinden yola çıkarak yaptığımız bu planlamayı gönüllü drama eğitmeni Betül hocayla Kumbara Sanat Merkezi'nin salonlarının ekolojik sanata desteğiyle hayata geçirdik. Drama çalışmasını ekoloji meclisimizin bileşenleriyle yaptık, çalışmamızın çekimlerini Batman Ekoloji Meclisi'ne destek olarak aktaracağız. Sanatın, ekolojik farkındalığı oluşturup, yaygınlaştırma yöntemlerinden biri olmasını önemsiyoruz. İnsana ve doğaya tahakküme karşıyız anlayışıyla toplumsal ekolojiyle felsefesiyle farklı ekolojik çalışmalarımızda devam edecek."