Van'da 'Ekoloji Meclisi' kuruluyor

Diyarbakır ve Tunceli'in ardından Van'da da 'Ekoloji Meclisi' kuruluyor. Van İl Ekoloji Meclisi Hazırlık Komisyonu, bunun için ildeki tüm kurumları dolaşarak Meclis'e üye vermeleri ve Meclis'in deklere edileceği toplantıya katılmaları talebi

VAN 26.06.2015 11:56:01 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Demokratik Toplum Kongresi (DTK) bünyesinde şimdiye kadar "Mezopotamya Ekoloji Hareketi" olarak faaliyet yürüten birim, bundan sonra "Meclis" tarzında faaliyet yürütecek.

Diyarbakır ve Dersim'de bir süre önce Meclis kuran Ekoloji Hareketi, Van'da da 4 Temmuz günü saat 13.00-16.00 arasında Van Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenecek toplantı ile kendini "Meclis" olarak deklere edecek.

HAZIRLIK KOMİSYONU

Bu amaçla bir süre önce Van İl Ekoloji Meclisi Hazırlık Komisyonu adı altında bir hazırlık komisyonu oluşturulmuştu.

12 Mayıs 2015 tarihinde KESK Van Şube binasında yaptığı basın açıklamasında, kendisini deklere eden komisyon, Meclis örgütlenmesi konusunda ilk toplantı için de 16 Mayıs tarihini vermişti. Komisyon açıklamasında şöyle denilmişti:

"Ekolojik yaşamı tehdit eden sistemli ya da bilinçsiz eylemleri açığa çıkarmak ve buna karşı ortak bir mücadele hattı örmek için ekoloji aktivistlerini, kolektifleri, sivil toplum örgütlerini ve mahalle meclislerini Van'da düzenleyeceğimiz Van Ekoloji Meclisi'nin oluşturulmasına davet ediyoruz."

16 Mayıs'ta düzenlenen toplantıda da Meclis'in kuruluşu ve amaçları ile ilgili bilgilendirme yapıldı. Görüş alışverişinde bulunuldu.

KADIN KATILIMINI SAĞLAMAK

Hazırlık komisyonu, 4 Temmuz'da düzenlenecek ve Meclis'in kurulacağı toplantı için bu kez ayrı bir çalışma içine girdi.

Toplantı ile ilgili bildiri hazırlayan komisyon üyeleri ildeki kurumlara yönelik ziyaret başlattı. Bazı kamu kurumları dahil, ildeki tüm sivil toplum örgütlerini, yerel yönetimlerini, mahalle meclislerini ve basın kuruluşlarını dolaşan komisyon üyeleri, "cinsiyet eşitliği temelinde" kurumlardan üye katılımı beklediklerini belirtiyor.

Konuyla ilgili gazetemize açıklamada bulunan Van İl Ekoloji Meclisi Hazırlık Komisyonu Eşbaşkanı Yasemin Özdemir, "Kadın üyelerimizin sayısı az, bu nedenle de kadın katılımını artırmamız gerekiyor. Her kurumdan kadın talebimiz oluyor. Ki ekolojik toplumda her kurumun bir kadın ve bir erkek üye ile katılımı esastır" dedi.

BİLDİRİLER DAĞITILDI

Tüm kurumları dolaşarak birer bildiri bıraktıklarını ifade eden Özdemir, "Bu bildirilerde de amaç ve taleplerimiz yer alıyor. 
Genel olarak ekolojik yaşamı tehdit eden, sistemli ya da bilinçsiz eylemleri açığa çıkarmak ve buna karşı ortak bir mücadele hattı örmek için ekoloji aktivistlerini, kolektifleri, sivil toplum örgütlerini, mahalle meclislerini Van'da düzenleyeceğimiz Van Ekoloji Meclisi'nin oluşturulmasına davet ediyoruz" diye konuştu.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı