Van’da ekmeğe zam…

Van’da daha önce 1,5 TL’ye satılan ekmeğe, dün itibariyle 30 kuruş zam yapıldı. Van’da bundan sonra ekmek 1 TL 80 kuruşa satılacak.

VAN 22.10.2021 14:05:28 0
Van’da ekmeğe zam…
Tarih: 01.01.0001 00:00

Son dönemlerde özellikle gıda fiyatlarında ciddi artışlar yaşanırken, Van’da daha önce 1 lira 50 kuruştan satılan ekmeğe de zam geldi. 210 gram ekmeğin fiyatı zamla birlikte 1 lira 80 kuruş oldu.

Özellikle kuraklığın ciddi seviyeye ulaşmasıyla her geçen gün ürün fiyatları zamlanırken, son olarak ekmeğe de zam yapıldı. Doların sürekli yükselmesi, kuraklığın kendisini hissettirmesi, piyasaya olumsuz bir şekilde yansımaya devam ediyor.

Van Fırıncılar Odası Başkanı Osman Tuncil ekmeğe 30 kuruluş bir zam yapıldığını belirterek, un, yağ, susam, maya, elektrik, doğalgaz ve dolar fiyatlarındaki artıştan dolayı ekmeğe yapılan zammın kaçınılmaz olduğunu ifade etti.

“BİZİM DE ÇARKIMIZIN DÖNEBİLMESİ İÇİN BİR AYARLAMA YAPMAMIZ GEREKİYOR”

Ekmek zammıyla ilgili açıklamalarda bulunan Tuncil, “Yüzde 80 civarında bütün girdilerimiz zamlandı. Dolayısıyla bizim de çarkımızın dönebilmesi için bir ayarlama yapmamız gerekiyor. Zararlarımızı bir şekilde karşılamamız gerekiyor. Yaklaşık 1 aya yakındır bu talepte bulunuyoruz. Halkımızın da durumunu göz önünde bulundurarak, fedakarlık yapalım istedik. Kuraklık herkesi etkilediği gibi bizi de etkiledi. Son zamlardan önce bizim maliyetimiz 1 lira 83 kuruştu. Biz 3 kuruş kendi cebimizden kıstık, en azından zararımız 3 kuruş olsun dedik, 30 kuruştan kurtulduk, 3 kuruş kaldı. 3 kuruşa indirelim bir süreliğine de olsa böyle geçsin istedik ve 1 lira 80 kuruşa aldık. Esnafımız bu zor süreçte çok büyük fedakarlık yaptı. Fırıncı esnafın kocaman yüreği var” ifadelerini kullandı.