Van’da döviz büroları kepenk indirdi

Van’da faaliyet gösteren döviz büroları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın düzenlemesine tepki göstererek kepenk indirdi. 81 ilde aynı anda gerçekleştirilen protestoya 850’nin üzerinde döviz bürosunun katıldığı öğrenildi.

VAN 4.11.2021 13:12:38 0
Van’da döviz büroları kepenk indirdi
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van’da hizmet veren döviz büroları, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na karşı tüm illerde aynı anda gerçekleştirilen protestoya destek vererek kepenk indirdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarındaki işlemlerde döviz alım ve satımı yapacak vatandaşlardan TC kimlik numarası istenmesinin yanı sıra ödenmiş sermaye şartının da yükseltilmesi gibi düzenlemeler yaptı.

Türkiye genelinde tüm illerde döviz büroları bu karara tepki göstermek için protestoya gitti. Bu kapsamda 81’den 850’nin üzerinde döviz bürosunun düzenlediği protestoya Van’da hizmet veren döviz büroları da destek verdi.

Van’daki döviz büroları, yaklaşık olarak 15 dakika boyunca kepenk indirerek, Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarındaki işlemlerde döviz alım ve satımı yapacak vatandaşlardan TC kimlik numarası istenmesinin yanı sıra ödenmiş sermaye şartının da yükseltilmesi gibi düzenlemelere tepki gösterdi.

Hazine ve Maliye Bakanlığı, döviz bürolarının çalışma düzenine ilişkin yönetmelikte yaptığı değişiklikler kapsamında A grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı 5 milyon TL'den 10 milyon TL'ye B grubu yetkili müesseselerin ödenmiş sermaye şartı ise 1 milyon TL'den 5 milyon TL'ye çıkarıldı.

Yetkili müesseselerin öz kaynaklar toplamı tutarının, asgari ödenmiş sermaye tutarının altına düşmemesi zorunlu oldu. Söz konusu düzenlemeyle döviz alım satımlarında kimlik tespiti de zorunlu hale getirildi.

Van Bölge Gazetesi: Hacı Yılmaz