Van'da Dostluk İlkokulu Açılışı Yapıldı

Van´da Ermişler Köyü'nde Caritas insani yardım kurumu tarafından yaptırılan Dostluk İlkokulu açılış töreni yapıldı.

VAN 8.09.2013 10:07:22 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ermişler Köyü Dostluk İlkokulu açılış törenine; Van Valisi Nezih Aydın Doğan, Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, Caritas Başakanı Yusuf Sağ, Caritas Müdürü Rinaldo Marmara, Plt. Kurmay Albay İrfan Kızılaslan, Emniyet Müdürü Ümit Yurdakul, vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan açılış töreninde okul öğrencileri adına konuşan Zeynep Yavuzay, bugün dünyanın en mutlu insanıyım. Hayal ettiğiğmiz okulumuza kavuştuk. Sayenizde modern bir okulda eğitime devam edeceğiz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.

Konuşmasına duygulanırsam Kusura bakmayın diye başlayan Caritas Yardım Üniteleri başkanı Yusuf Sağ, "İdil'de yoksul bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldim. Çalışarak, çabalayarak ilerledim. Burada bulunan yetkililerimizde çalışarak, çabalayarak bu seviyelere gelmişlerdir. Sayın valimizin Van'a gelişlerinin berekete, mutluluğa ve içinde bulunduğumuz barış ortamına vesile olmasını dilerim. Dostluk ismini seçmemizin temelinde barış, birlik, beraberlik ve huzur olduğu içindir. Bu nedenle dostlukla yola çıkılmalı. Kardeşlik bağlarının güçlenmesi için Diyaloğun Meyveleri adlı kitabımı Türkiye Yazarlar ve Gazeteciler Vakfı aracılığıyla çıkarıyorum. Hiçbirimiz din, ırk ve milleti seçmedik. Bu nedenle maziyi unutarak yolla devam etmeliyiz. Türk halkları olarak bu topraklara bereket katmalıyız. Teşriflerinden dolayı Valimize ve tüm katılımcılara teşekkür ediyorum."dedi.

Van İl Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına, "Okulumuzda, 6 derslik ve yemekhane mevcuttur. Bugüne kadar 80 hayırseverimiz toplumsal dayanışmanın en güzel örneğini göstererek ilimize bir eser kazandırmışlardır. Kendilerine teşekkür ediyorum." dedi.

Birliğe, beraberliğe, kardeşliğe vurgunun en önemli örneğinin, insanlığın ölmediğinin dünya ve ülkemizde ipuçlarını gördüğümüzü belirten Van Valisi Nezih Aydın Doğan, "Hepimiz farklı etniklere sahip olabiliriz. Ama ortak noktamız insanlıktır. Bazı dönemlerde insanlık kendini inkar ederken, bazı dönemlerde de kendini keşfeder. Tsunami felaketinde, Marmara depreminde insanlık budur dedik. Hep felaket döneminde insanlık budur denilmesinden ziyade sulh, selamet döneminde insanlık budur dedirtmeliyiz." dedi.

Açılış töreninde yapılan konuşmaların ardından Vali Doğan, Şirket Yetkilisi Sağ´a teşekkür plaketi verdi.
Vali Doğan, İl Milli Eğitim Müdürü Kına, davetlilerin katılımı ile Ermişler Köyü Dostluk İlkokulunun açılış kurdelesini kesti.