Van'da “Dostluk Grubu”

Van, İstanbul ve Ankara illerinde ikamet eden Vanlı iş adamaları “Dostluk Grubu” adı altında bir oluşuma gitti. Grup üyeleri Van’da düzenledikleri toplantıda amaçlarına ilişkin bilgi verdi.

VAN 17.11.2017 11:16:37 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00
 

Van, İstanbul ve Ankara illerinde ikamet eden Vanlı iş adamaları “Dostluk Grubu” adı altında bir oluşuma gitti. Grup üyeleri Van’da düzenledikleri toplantıda amaçlarına ilişkin bilgi verdi.
Dostluk grup üyeleri dün bir otelde basın mensupları ile bir araya geldi. 
Yapılan kahvaltının ardından konuşan grubun medya tanıtım komisyonu üyesi Murat Dicle, “Dostluk grubu, 25 iş adamından oluşan, Van’da mukim ve İstanbul’da ikamet eden iş insanlarından oluşmuş bir grup. Bu grubun temel gayesi, Van dışında Van lobisi oluşturmak. Bununla alakalı bir gayretimiz var, dostluk grubunun kurumsal bir kimlik çalışması var, yurt içi ve yurt dışında ulaşım, tekstil, akaryakıt, turizm, hizmet, medikal, danışmanlık, lojistik, ihracat, finans ve inşaat alanında faaliyet gösteren kuruluşlarımızda aktif yöneticilik yapmakta olan iş insanlarıyız. Fikir, girişim ve yatırım konularında ortak bir paydada buluşma gayesi ile bir araya gelmiş iş insanları grubumuzu, birbirimize karşı güven ve samimiyetten dolayı, dostluk grubu olarak adlandırdık” diye konuştu. 
Grubun amaçları, vizyon ve misyonuna ilişkin de bilgilendirmelerde bulunan Dicle, şöyle devam etti; “Vizyonumuz; Grup olarak herhangi bir siyasi parti aleyhine veya lehine hareket etmemek, güçlü ve etkin istikrarlı bir oluşum haline gelmek, ulaşılabilir ve kolay ulaşılabilir bir durumda olmak, dostluk grubunu bilinen bir marka haline getirebilmek, ekonomi ve ticaretin toplum yararına uygun olarak gelişmesine çalışmak, 10 yıl içerisinde iş dünyasının takip ettiği bir oluşum haline gelmek. Misyonumuz olarak da; ticari iş fikir ve tecrübe paylaşımlarıyla bireysel, potansiyel, ticari birliktelikler ile ekonomik, toplumsal fikir çalıştayları ile kültürel, yardımlaşma ve dayanışma etkinlikleri ile sosyal, bilimsel ve birikimsel paylaşımlar ile eğitim alanında fayda sağlamak. Bizim ortak değerlerimiz var, bu değerlerimize çok önem gösteriyoruz, dostluk, güvenirlik ve saygınlık, gönüllülük, çoğulcu katılım, girişimcilik, mesleki ahlak, şeffaflık, yenilikçilik, bağımsızlık ve tarafsızlık, sürdürülebilir ve süreklilik, toplumsal duyarlılık, yöresel dayanışmadan çok, bölgesel ve ulusal kalkınmaya önem vermek...” 
Hedeflerini de açıklayan Dicle, “Hedeflerimizi de bu şekilde sıralayabiliriz; İstanbul ve Van STK’larında etkin hale gelmek, bölgesel genç ve kadın girişimcilerin projelerini destekleyip kazandırmak, 2 yıl içerisinde grup üyelerinin ortağı olacağı en az bir iş yeri sahibi olmak. Grup üyelerinin birbirleri ile ticari ilişkilerini güçlü ve istikrarlı bir hale getirmek, 4 yıl içerisinde en az 10 fakülteden öğrencilerin grup üyelerinin burs desteği ile mezuniyetlerini sağlamak, kültürel, eğitsel, kurslar ve benzeri toplantılar düzenleyerek grup üyelerinin ve toplumun bilinçlendirilmesini sağlamak. Yurt içi ve yurt dışı olmak üzere yılda en az 2 seyahat programı düzenlemek ve 5 yıl içerisinde komşu ülkelerle ticari ilişkilerin geliştirilmesi için dostluk konseyleri oluşturmak” diye konuştu. 
Grup üyelerinden Sevgi Başıbüyük de şunları söyledi:
“Biz dostluk grubu olarak iyi işler yapmaya çalışıyoruz. Benim kurmuş olduğum ve çocuğum gibi olan sevgi melekleri projesini çok sevdiğim dostlarıma ve bu gruba hediye ettim ve birlikte yol alalım istedim. Ve biz grubumuzun adını Sevgi Melekleri ve Dostluk Grubu olarak değiştirdik, çünkü dostluk ve sevgi kelimesi ikisi de geniş anlamları olan evrensel kelimeler. Biz Sevgi Melekleri olarak bu sene 18 okulumuzu görmüş olduğunuz dostluk grubundaki iş adamları ve sizlerin hiç birinizin henüz göremediği İstanbul’da bizim çok kıymetli dostlarımızla beraber bildirdik. Yaklaşık 1200 çocuk diyoruz ama inanın 1400-1500’ü aştık bu sene ve önümüzdeki sene göreceksiniz ki biz bu grupla sevgi melekleri projesini çok daha büyük ve daha güzel noktalara getireceğiz.”  
İşadamı Hayrettin Gümüşkaya ise, “Biz dostluk grubu olarak çoğunluğu Van’da doğan ama doyduğumuz topraklarda yaşayan iş insanları olarak belli bir aşamadan sonra ilimize yönelik, çevremize yönelik, bölgemize yönelik düşüncelerimizi, tecrübelerimizi ve birikimlerimizi paylaşmak adına bir arada olan ve bu paylaşmadan hayrın ve bereketin doğacağına inanan insanlar olarak bir aradayız ve bugün memleketimizdeyiz. Biz dışarıdan yine memleketimize baktığımızda birçok güzelliklerinin, avantajlarının yanında bazı zorluklarının da olduğunu görüyoruz ve bu zorlukların da el birliği ile birlikte omuz omuza verdiğimizde çok daha rahat aşılacağına gönülden inanıyoruz. Biz inanıyoruz ki ilimizde veya bölgemizde uzun yıllardır oluşan yanlış imajdan kaynaklanan rekabet dez avantajımız bizim bu yönelimlerimizle birlikte daha farklı bir noktaya gidecektir. Geçtiğimiz hafta Van’ımızda çok güzel uluslararası bir konferans yapılmıştı, onun öncesinde de yine benzer programlar yapıldı. Bir ilin ulusal ve uluslar arası düzeyde reklamını yapabilecek, tanıtımını yapabilecek o ilin imajını düzeltebilecek bu oluşumlar yapılacak herhangi bir yatırım kadar kıymetlidir” ifadelerini kullandı.
Bu arada, yapılan konuşmaların ardından, bir süre önce başlatılan kampanya kapsamında Özalp İlçesinde kelebek hastalığı diye bilinen 'epidermolizis bülloza' hastalığına yakalanan 12 yaşındaki Umut ve 7 yaşındaki Davut Aydın için başlatılan yardım kampanyası sonucunda alınan evin tapusu aileye teslim edildi. Tapuyu Hamide Aydın'a, kampanyaya destek veren Adnan Bayram, aileyi gündeme getiren ve kampanya oluşturan Gazeteciler İshak Kara ve Salih Geçken birlikte verdi. 
Haber: M. Selim KURT

 

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi