Van’da Diyabet Derneği çalışmaları başlatıldı

Van’da diyabet haberleriyle öne çıkan ve iki yıldır yayınlanan Diyabet Gazetesi’nin sahibi Murat Çurku, Van’da aynı zamanda bir Diyabet Derneği kurmak için çalışmalarının olduğunu söyledi.

VAN 21.06.2021 09:58:05 0
Van’da Diyabet Derneği çalışmaları başlatıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kendisi de uzun yıllardır diyabet hastası olan, Van’da yayın yapan Diyabet Gazetesi sahibi Murat Çurku, yaptığı çalışmalarla ilgili olarak Sütçü Kenan kahvaltı salonunda basın açıklaması yaptı. 

ENGELLİLER DE KATILDI

Diyabet rahatsızlığından dolayı engelli olan iki bedensel engellinin de katıldığı programda konuşan Çurku, 2 yıldır yayınını sürdürdüğü gazetesi ile diyabet hastalarına teorik bilgi ve rehberlik anlamında yardımcı olmaya çalıştığını söyledi.
Aynı zamanda aralıklarla diyabet konusunda uzmanların katıldığı programlar da düzenlediğini belirten Çurku, gazetenin daha geniş çevrelere ulaşması ve diyabet konusunda insanların bilgi sahibi olması için daha fazla ilgi ve destek talebinde bulundu. 

DİYABETTEN İKİ KARDEŞİNİ KAYBETTİ

Kendisi de bir diyabet hastası olarak zor günler yaşadığını, diyabet rahatsızlığından dolayı iki kardeşini kaybettiğini, bu nedenle konu hakkında çok hassas olduğunu ifade eden Çurku, “Ben bunun acısını çok yaşadığım için başkaları aynı acıyı yaşamasın diye hem gazete yayınlayarak hem başka etkinlikler düzenleyerek elimden geleni yapmaya çalışıyorum ve çalışmaya da devam edeceğim” dedi. 

“DERNEK KURACAĞIM”

Diyabet konusunda çalışmalarına dernek de ekleyeceğini söyleyen Çurku, “Benim aynı zamanda bir Diyabet Derneği kurma çalışmam da var. Bu çalışmalarımı hızlandırıp kısa sürede Van’da diyabetliler için bir dernek kuracağım. Bu konuda da tüm çevrelerden ilgi ve destek bekliyorum” diye kaydetti.