Van'da depremden ders çıkarıldı

2011 Ekim-Kasım depremleri Van'daki müteahhitlerin ve inşaat sahiplerinin daha kaliteli yapılar inşa etmesine yol açtı. Son zamanlarda inşa edilen birçok binanın beton ve demir kalitesinin çok daha iyi olduğu görülüyor.

VAN 6.07.2015 13:38:47 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van'da Ekim-Kasım 2011 depremi sonrası inşa edilen yapılar oldukça sağlam yapılıyor. Beton ve demir kalitesi çok iyi olan yeni inşaatlarda, diğer malzemeler iyi seçiliyor.

Deprem sonrası yapıların çok daha iyi olması halkı da mutlu ediyor.

Vatandaşlar deprem öncesi inşaatların yapımında kaliteye çok önem verilmediğini, ancak deprem sonrası gözle görülür şekilde kalitenin arttığını ifade ediyorlar.

Öte yandan bazı kooperatiflerin yaptırdığı konutların kalitesini görenlerin de üye olduğunu ve kaliteli deprem görmemiş binalarda oturmak istediği ifade ediliyor. Üye sayısı az olarak başlanan konutların kaliteli olduğunu görenlerin tercihini bu yönde kullandığını anlatan vatandaşlar, "Keşke daha önce bu kaliteye yönelmiş olunsaydı. Binaların yapımında kullanılan demirler ve beton kalitesi çok büyük bir önem arz ediyor. Betonda kullanılan kum bile büyük önem arz ediyor. Kumların yıkanmış olması gerekiyor" yorumlarında bulunuyor.

Yeni ve kaliteli inşa edilen yapılardan biri de Eski Bayram Oteli'nin arsasına yapılan bina. Söz konusu binanın altına yeni işyerleri açılırken, binadaki diğer katların ise kiraya çıktığı öğrenildi.Bölge: Bişar Ulutaş