Van'da Deprem Mağduru Gazetecilere Ev Yok

Van'da yaşanan 2 büyük depremde en çok mağdur olan kentteki ulusal ve yerel basın temsilcilerine konut verilmeyeceği belirtildi.

VAN 9.04.2013 13:16:51 0
Van
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da yaşanan 2 büyük depremde en çok mağdur olan kentteki ulusal ve yerel basın temsilcilerine konut verilmeyeceği belirtildi.

Van Valisi Münir Karaloğlu, afetzede olup talep ve taahhütname veren ancak mahalli hak sahipliği inceleme komisyonunca mülkiyet belgesi ibraz edemediği için hak sahibi kabul edilmeyenlerle afet esnasında kiracı durumunda olan vatandaşlara satılacak konutlara ilişkin ulusal ve esaslar konusunda bir basın toplantısı düzenledi. Vali Karaloğlu, bu çerçevede Van, Erciş ve Edremit'te yaklaşık 2 bin 700 adet TOKİ daha yapılarak kentteki mağdurlara verileceğini ifade etti. Bir gazetecinin, "Gazetecilere konut var mı?" sorusu üzerine Vali Karaloğlu, "Gazetecilere hiçbir şey yok. Kendi arkadaşlarınızı kutlayın. Bu işe su katan, bu işi sulandıran, bu konuda kendi meslektaşlarına iftira atmaktan çekinmeyen arkadaşlarınızı kutlayın. Ben gazetecilerin ev sahibi olmasını çok arzu ederdim. Gerçekten gazeteciler bu deprem süresince en az benim kadar yorulan arkadaşlar. 24 saat afet merkezinde konteynırlarda sabaha kadar çalışan, en az bizim kadar emek koyan arkadaşlarımızdı. Biz bu koşullarda, evi olmayan gazeteci arkadaşların da almasını isterdik ama daha bu iş konuşulurken, 'Yok aldılar, sustular' gibi bir sürü terbiyesizliği kendi meslektaşlarınız yaptı. Yabancı yapmadı. Kendi meslektaşlarınız bu işi sulandırdı. Bizim gazetecilere ev verme yetkimiz yok. Biz sadece gazetecilerle TOKİ arasında iletişimi sağlamaya çalışıyorduk ama olay öyle bir noktaya geldi ki, 'Vali gazetecilere daire verdi, gazeteciler de sustu', sanki biz susturacağız. Ben 24 saatimi bu kent için veriyorum. Niye ben gazeteciyi susturmak için daire vereyim? Böyle bir kepazelik olur mu? Arkadaşlar bu bitmiş değil. TOKİ ile gazeteciler bu çalışmayı yapabilir ama şu anda cemiyet ile TOKİ arasında bir antlaşma olmadığı için, bize de bir talimat gelmediği için bu ümitleriniz bitmiş olmasın, bu çalışmaya devam edebilirsiniz. TOKİ, Van'da ev yapmaya devam edecek. Hem Erciş'te hem de Van'da kentsel dönüşümler devam ediyor" ifadelerini kullandı. - Van