Van’da Çiçekçilik Sektörü

Biz Vangölü TV ekibi olarak hangi tür çiçekler daha çok tercih ediliyor, Van’da hangi çiçekler yetiştirilir, bu çiçeklerin fiyatları ve aynı zamanda pandemi sürecinin onları nasıl etkilediğini 15 yıldır çiçekçilik yapan Harun Aslan

VAN 23.10.2021 15:27:32 0
Van’da Çiçekçilik Sektörü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Çiçekler güzelliğin simgesi, yaşamın, umudun ve sevincin ifadesidir. Aynı zamanda özel günlerin olmazsa olmazı. Biz Vangölü TV ekibi olarak hangi tür çiçekler daha çok tercih ediliyor, Van’da hangi çiçekler yetiştirilir, bu çiçeklerin fiyatları ve aynı zamanda pandemi sürecinin onları nasıl etkilediğini 15 yıldır çiçekçilik yapan Harun Aslan’a sorduk. İşte çiçeklerle ilgili merak ettikleriniz. .

Harun Aslan: 15 yıldır bu çiçekçilik yapıyorum. Genellikle sevgililer günü ve açılışlarda daha çok alan oluyor. Genelde tercih edilen çiçekler ise buket ve papatya. Ama tercihe göre değişiyor kimi orkide sever kimi ise saksı çiçeği sever. Van’ da yerine göre her türlü çiçek bakılır. Ama barış çiçekleri ve salon çiçekleri alternatif oluyor. Dışardan farklı çiçekler isteyenler oluyor bazen bulabiliyoruz bazen bulamıyoruz elimizden geleni yapıyoruz. Tabi pandemi birçok sektörü etkilediği gibi ister istemez bizi de etkiledi. İşlerimiz 4-5 ay boyunca durgundu. Elimizden geldiğince çiçeklere bakıyorduk ama satamadığımız için hem elimizde kaldı hemde çöpe gitti. Fiyatlarımız buketler 50 liradan başlıyor. Saksı çiçekleri ise ortalama 50 liradan başlıyor 150 liraya kadar çıkıyor. Van’da üretim zor istediğimiz çiçekler gelmeyince dışardan alıyoruz. Çiçekler Hollanda’dan Ankara’ya geliyor. Son durak ise çiçekçiler.

Kaynak: Vangölü TV