VAN’DA “CAMİ VE KİTAP” KONULU SEMİNER

- Van İl Müftülüğü tarafından, Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle “Cami ve Kitap” konulu seminer verildi.

VAN 14.10.2016 12:10:51 0
VAN’DA “CAMİ VE KİTAP” KONULU SEMİNER
Tarih: 01.01.0001 00:00

İl Müftülüğü tarafından İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi konferans salonunda Camiler ve Din Görevlileri Haftası Münasebetiyle “Cami ve Kitap” konulu seminer verildi.

Düzenlenen seminerde açılış konuşması yapan İl Müftüsü Nimetullah Arvas, yapımı tamamlanan ve devam eden cami inşaatları ile proje aşamasında bulunan inşaatlar hakkında bir sunum yaptı.

Seminerde daha sonra konuşan Van Valisi İbrahim Taşyapan, geçmişteki cami fonksiyonları hakkında bilgi vererek, caminin toplumun manası olduğunu ve toplumu bir araya getirme özelliğine sahip olduğunu söyledi.

“Önemli olan camilerimizi doldurmak ve cemaatimizin gönüllerini doldurmak ve duyurmaktır.” diyen Taşyapan, 15 Temmuz darbe girişiminde minarelerde okunan salalarla gönüllerin rahatladığını dile getirerek, bu anlamda sabaha kadar sala okuyan din görevlilerine teşekkür etti.

Daha sonra seminere konuşmacı olarak katılan Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Prof. Dr. Şakir Gözütok “Cami ve Kitap” konulu seminer verdi. Gözütok, konuşmasında İslam’ın okumaya ve camilerin önemini anlattı.

Verilen seminerin ardından, İl Müftüsü Arvas tarafından, Vali Taşyapan’a camiler haftası anısına özel baskılı Kur’an-ı Kerim hediye etti.  Ayrıca Camiler ve Din Görevlileri Haftası yarışmalarında Türkiye’de dereceye giren din görevlilerine hediyeleri Vali Taşyapan tarafından verildi.

Konferansa konuşmacı olarak katılan Prof. Dr. Şakir Gözütok’a İl Müftüsü Arvas ile Vali Taşyapan birlikte “Alak suresi” yazılı bir tablo hediye etti.

Diğer taraftan, katılımcılara Kur’an-ı Kerim ve Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından kitaplar hediye edildi. (İLKHA)